Το σπίτι των περισσότερων μαμάδων δεν μένει καθαρό πάνω από 17 λεπτά, σύμφωνα με έρευνα

Θυμάμαι σαν χθες τη μητέρα μου να αναφωνεί: «Μα να μην μένει καθαρό αυτό το σπίτι για 10 λεπτά;». Μπορεί κι εσείς να έχετε ακούσει απηυδυσμένη τη δική σας μαμά να λέει το ίδιο.

Αν και πολλοί θα τις χαρακτηρίζαμε «υστερικές» με τις δουλειές του σπιτιού, μία έρευνα έρχεται να τις δικαιώσει πανηγυρικά. Ναι, τα σπίτια των περισσότερων μαμάδων δεν μπορούν να μείνουν πάνω από 17 λεπτά καθαρά!

Πεταμένα παιχνίδια στο πάτωμα, ρούχα πάνω σε καρέκλες και γενικά, τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του.

Σύμφωνα με την SWNS Digital,  η έρευνα δείχνει πόσο βρώμικο είναι το σπίτι ενός γονέα και πόσο καιρό παραμένει καθαρό,  όταν η μαμά καταφέρνει τελικά να αντιμετωπίσει το… «βομβαρδισμένο τοπίο».

Σχετικά άρθρα: 14 σημάδια… ακαταστασίας που δείχνουν ότι είσαι μία υπέροχη μητέρα

Η μελέτη διεξήχθη από την OnePoll και ανέθεσε στην Whirpool να ζητήσει από 2.000 γονείς, παιδιών ηλικίας από 3 έως 18 ετών, να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις.

Απ’ ότι φάνηκε 7 στους 10 γονείς δήλωσαν ότι το παιδί τους αλλάζει ρούχα τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα! Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικές μαμάδες νιώθουν ότι βάζουν πλυντήριο συνέχεια.

Ακόμη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών ένα δωμάτιο δεν μπορεί να μείνει καθαρό παραπάνω από 17 λεπτά, ενώ εξήγησαν ότι ίσως γι’ αυτό φταίει η αστείρευτη ενέργεια των παιδιών τους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το 64% που πήραν μέρος στην έρευνα υποστήριξαν ότι το σπίτι τους ήταν ακατάστατο την ώρα που απαντούσαν στις ερωτήσεις. Όσον αφορά τις ηλικίες, απ’ ότι φαίνεται τα 7χρονα κάνουν περισσότερο χαμό

Πηγή: moms.com