Το σκληρό bullying από τους συμμαθητές της έκανε 10χρονη να χάσει τα μαλλιά της

Το σκληρό bullying από τους συμμαθητές της έκανε 10χρονη να χάσει τα μαλλιά της

Ένα κορίτσι, θύμα άγριου bullying από τους συμμαθητές της ελπίζει να συγκεντρώσει χρήματα για την θεραπεία που θα της αλλάξει τη ζωή. Η 10χρονη έχασε τελείως τα μαλλιά της, εξαιτίας της ατελείωτης κακοποίησης που δεχόταν.

Η Μπόνι άρχισε να χάνει τούφες από τα μαλλιά της πριν από τρία χρόνια, στα 7 της, αφότου οι συμμαθητές της την έκαναν κάθε μέρα να κλαίει. Αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν, ότι το κορίτσι είχε αλωπεκία, μία πολλές φορές περιοδική ασθένεια απώλειας μαλλιών, η οποία προκαλείται από το στρες.

Κι ενώ η μητέρα της κατάφερε να σταματήσει όλη αυτήν την συνεχή παρενόχληση, τα μαλλιά του κοριτσιού δεν έχουν μεγαλώσει ακόμη, καθώς βιώνει ακόμη στρες και άγχος.

«Γύριζε κλαίγοντας κάθε μέρα από το σχολείο και τότε ήταν που παρατηρήσαμε ότι έχανε ολόκληρες τούφες μαλλιών. Οι γιατροί μας είπαν ότι έπαθε αλωπεκία, η οποία συνδεόταν με το άγχος που της προκάλεσε το bullying. Έφτασε επίσης, στο σημείο να μην τρώει. Πήγα στο σχολείο και μπήκε ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη», είπε η μητέρα της.

Όταν το σχολείο έκλεισε εξαιτίας της καραντίνας, τα μαλλιά της Bonnie άρχισαν να ξαναβγαίνουν. Αλλά δύο εβδομάδες αργότερα με το άνοιγμα των σχολείων, έπεσαν ξανά – και έκτοτε δεν έχει καθόλου.

«Η απώλεια μαλλιών της δημιούργησε πολλά ψυχολογικά προβλήματα και τώρα δεν της αρέσει καθόλου ο εαυτός της. Ούτε το σώμα της, ούτε το πρόσωπό της».

Η μητέρα έμαθε για τις επιλογές θεραπειών προκειμένου να αποφύγει το χειρουργείο, αφότου μία εξειδικευμένη κλινική βοήθησε άλλο ένα μικρό κορίτσι με αλωπεκία. Τώρα χρειάζεται 6.000 δολάρια για τη διαδικασία σχεδιασμού μίας ειδικής περούκας που θα προσαρμόζεται στο κεφαλάκι της, έτσι ώστε να μην νιώθει άσχημα.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει καλλιτέχνης που ζωγράφισε τα φέρετρα των 19 μικρών αγγέλων που «χάθηκαν» στο Τέξας (εικόνες)

«Το ταξιδι μίας κούκλας»: Το συγκινητικό ταινιάκι του Νηπιαγωγείου Δροσιάς που πρέπει να δούμε όλοι μας (vid)

«Το κόστος ανατροφής ενός παιδιού ξεπερνά τις 160.000 ευρώ – Τι λες; Αξίζε τον κόπο;»: Το κείμενο της παιδιάτρου που κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει