Το ρεπερτόριό του για τη χειμερινή περίοδο 2023-24 ανακοίνωσε ο ΘΟΚ

Το προγραμματισμένο ρεπερτόριό του για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2023-2024 ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ).

Στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ, θα ανεβεί από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 το έργο του Φρήντριχ Ντύρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» σε σκηνοθεσία του Νεόφυτου Ταλιώτη.

Τη σκυτάλη θα πάρει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2023, το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» σε σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου.
Στη Νέα Σκηνή, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 θα ανεβεί το έργο του Γιώργου Καπουτζίδη «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Θα ακολουθήσει από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024 το έργο της Σάρα Κέιν «Καθαροί πια» σε σκηνοθεσία του Ευριπίδη Δίκαιου και από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2024 το έργο του Αλέξις Μιχαλίκ «Ιστορία έρωτα» σε σκηνοθεσία της Ελένης Αναστασίου.

Στη Σκηνή 018, από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024 θα ανεβεί το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» σε διασκευή των Παρασκευά Καρασούλου και Νίκανδρου Σαββίδη και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη.

Σε ό,τι αφορά τη Δράση «Νέοι/Νέες σε έρημο νησί», από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Φεβρουάριο του 2024 θα ανέβει το έργο «Το τέρας έρχεται» σε σκηνοθεσία των Ειρήνης Ανδρέου και Γιάννη Καραούλη. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Νες, εμπνευσμένο από μια πρωτότυπη ιδέα της Σιόμπαν Ντάουντ σε διασκευή των Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ.
Εκτός έδρας, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2024 θα ανέβει το έργο του Γιώργου Νεοφύτου «Η Κύπρος είναι…» σε σκηνοθετική επιμέλεια των Πολυξένης Σάββα και Αντωνίας Χαραλάμπους.
Σημειώνεται ότι το ρεπερτόριο θα συμπληρωθεί με μια παραγωγή για το Θέατρο-Βαλίτσα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανακαλείται αλεσμένη καπήρα

ΟΑΥ: Προσωρινή λύση για τις ελλείψεις αντιισταμινικών σιροπιών για παιδιά

Έρευνα ΠΟΥ: Οι Κύπριοι μαθητές δεν επηρέαστηκαν από την πανδημία