Το κόλπο μιας μαμάς για να μην λερώνονται τα φορμάκια του μωρού όταν χρησιμοποιεί την τουαλέτα (εικόνα)

Κάθε μωρό, περίπου στα 2 με 3,5 του χρόνια, ξεκινά να μαθαίνει να χρησιμοποιεί το γιο γιό και την τουαλέτα και να αφήνει πίσω του την πάνα.

Αυτό το στάδιο ανάπτυξης, δυσκολεύει αρκετά τα παιδιά, αλλά περισσότερο τους γονείς, οι οποίοι πρέπει να καθαρίζουν συχνά πυκνά τα φορμάκια των μωρών είτε γιατί εκείνα δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο γιο γιο και… «χαλάρωσαν» στο ρούχο τους είτε επειδή το φορμάκι ακούμπησε το «παράγωγο» του παιδιού.

Μία γυναίκα από την Βρετανία μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Facebook ένα κόλπο που μπορεί οι μαμάδες με παραπάνω του ενός παιδιού να γνωρίζουν ήδη, οι νέες μανούλες, όμως, να αγνοούν (εμείς πάντως που τα μωράκια μας έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο, παραδεχόμαστε πως το είχαμε ξεχάσει).

Όπως γράφει στο post της η μαμά, απορεί με τον εαυτό της που δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα και ευχαριστεί τη φίλη της (μαμά με περισσότερα και μεγαλύτερα παιδιά) που της αποκάλυψε το μυστικό.

Όταν δείτε τη φωτογραφία και αν τα μωράκια σας έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο, ίσως σκεφτείτε ότι η λύση που δίνει η μαμά είναι… προφανής. Αν, όμως, μεγαλώνετε τώρα το πρώτο σας μωράκι μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη!

Πώς δεν θα λερώνεται το φορμάκι του μωρού όταν χρησιμοποιεί την τουαλέτα;

Αντί να κρατάτε το φανελάκι του μωρού με τα χέρια σας και να ενοχλείτε λιγάκι το μωράκι σας όταν προσπαθεί να κάνει την ανάγκη του, απλώς κουμπώστε τα κουμπάκια από το φορμάκι του πάνω από τον ένα ώμο του μωρού, όπως στη φωτογραφία. Δείτε τη:

Η αρχική ανάρτηση εδώ.