Tips για να στολίσετε με ασφάλεια, αν έχετε μωρό που κάνει τα πρώτα του βηματάκια

Ιδέες και tips για να στολίσετε με ασφάλεια, αν έχετε μωρό που κάνει τα πρώτα του βηματάκια

Αν έχετε μωρό που έχει αρχίσει να περπατάει, μπορεί και τα φετινά Χριστούγεννα να σας γεμίσουν ένα μικρό φόβο. Μην ανησυχείτε δεν είναι κάτι τρομερό, απλά καλό είναι να έχετε ορισμένα πράγματα κατά νου, πριν στολίσετε το σπίτι σας.

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να να κρατήσετε ασφαλές το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το μωρό σας ταυτόχρονα. Οι περισσότεροι έχουμε ένα στάνταρ σημείο που στολίζουμε κάθε χρόνο το δέντρο. Όμως, αν έχετε παιδάκια στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τότε η αισθητική πάει λίγο περίπατο και προέχει η ασφάλεια.

Το κλειδί είναι να επιλέξετε ένα σημείο που δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμο στο παιδί που κάνει τα πρώτα του βηματάκια ή περπατάει και είναι «σίφουνας».

Για τα παιδιά που δεν είναι εύκολο ακόμη να σκαρφαλώσει, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε το δέντρο σας (με την προϋπόθεση ότι είναι εφικτό) σε πιο υπερυψωμένο επίπεδο, ίσως σε ένα τραπεζάκι. Αν είστε πιο τολμηροί μπορείτε να επιλέξετε τα extravagant δέντρα που κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι.

Στην περίπτωση που δεν είστε φαν αυτών των δέντρων και δεν έχετε πολύ χώρο για να βρείτε ένα ασφαλές σημείο που δεν θα φτάνουν τα παιδιά χεράκια, τότε μπορείτε να φτιάξετε έναν αυτοσχέδιο γιορτινό φράχτη με μεγάλα κουτιά τυλιγμένα με χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα.

Μια άλλη επιλογή, όχι τόσο αισθητικά όμορφη όμως, είναι να το τυλίξετε με μεμβράνη μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Καθόλου «κουλ» το δέντρο να μοιάζει σαν τυλιγμένο σάντουιτς, αλλά αν δεν έχετε άλλη λύση, κάτι μπορεί να κάνει.

Κάτι άλλο που «πιάνει», τουλάχιστον στα παιδάκια 3-4 ετών, είναι να στολίσουν το δικό τους δεντράκι, έτσι ώστε να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο μεγάλο με κίνδυνο να τους έρθει στο κεφάλι. Έτσι μπορούν να στολίσουν ένα δικό τους μικρό, με πάνινα, ασφαλή στολίδια και να το χαζεύουν.

μικρα TIPS που θα σασ λυσουν τα χερια

1. Τοποθετήστε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας κουδουνάκια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας ειδοποιήσουν, ότι το μικρό σας «τερατάκι» είναι έτοιμο να γκρεμίσει το δέντρο και να το σταματήσετε εγκαίρως!

2. Κρεμάστε στο χαμηλότερο σημείο του δέντρου στολίδια που τους αρέσει να παίζουν με αυτά και εξηγήστε στο νηπιάκι σας ότι είναι μέρος του δέντρου. Αν γνωρίζουν, ό τι το δέντρο δεν είναι απαγορευμένο να το αγγίξουν, τότε μπορεί να μην τους εξάπτει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον να το πειράξουν και στο τέλος να το κατακρημνίσουν.

3. Σιγουρευτείτε ότι έχετε άθραυστα στολίδια που δεν μπορούν να σπάσουν στα χεράκια τους και τα τραυματίσουν. Μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα ή υφασμάτινα. Όμως, αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις γυάλινες μπάλες, τότε κρεμάστε τις σε σημείο που δεν μπορεί να τις φτάσει το μικρό σας.

4. Αποφύγετε να κρεμάσετε τα στολίδια σας στο δέντρο με συρμάτινα γαντζάκια, καθώς μπορεί ξεκρεμώντας ένα από αυτά να τραυματιστούν. Προτιμήστε πάνινα φιογκάκια ή σκοινί.

5. Αν φοβάστε μήπως γκρεμίσει το δέντρο το παιδί σας, τότε μπορείτε να το δέσετε με ένα σκοινί από την κορυφή από το ταβάνι.

6. Τοποθετήστε τα φώτα σωστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με την πρίζα να είναι στο πίσω μέρος και σε σημείο που να μην μπορεί να τη φτάσει το παιδί.

7. Αποφύγετε τις πούλιες. Ενώ χαρίζουν λάμψη και χρώμα, είναι επικίνδυνο για να τις καταπιούν τα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: 10 συμβουλές για αξέχαστες γιορτές με φουσκωμένη κοιλίτσα!

Οι 20 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δει όλη η οικογένεια

«Μαμά, εσύ είσαι ο Αϊ-Βασίλης;» Η τρυφερή και συγκινητική απάντηση της μητέρας