Τιμητική διάκριση για το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο στην Ολυμπιάδα Στατιστικής

Το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στην εθνική φάση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής 2020-21 λαμβάνοντας τιμητική διάκριση – εύφημη μνεία, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Την Ολυμπιάδα Στατιστικής διοργάνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία.

Το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο, προστίθεται στην ανακοίνωση, έλαβε την τιμητική διάκριση- εύφημη μνεία με την ομάδα που αποτελούσαν οι μαθήτριες Αναστασία-Μαρία Γεωργίου, Γεωργία Πετρίδου, Αναστασία Νεάρχου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Μαθηματικών, Άντρης Παπαντωνίου.
Οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε δύο εργασίες.

Η πρώτη εργασία περιελάβανε τρία μέρη: (α) Τεστ βασικών γνώσεων, (β) Τεστ χρήσης επίσημων πηγών στατιστικών δεδομένων και (γ) Τεστ ερμηνείας στατιστικών εκθέσεων. Οι δέκα ομάδες, σε κάθε κατηγορία, με την υψηλότερη βαθμολογία στην πρώτη εργασία προκρίθηκαν στη δεύτερη εργασία.

Στη δεύτερη εργασία οι ομάδες ετοίμασαν μια έκθεση στατιστικού περιεχομένου ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας ενός συνόλου δεδομένων το οποίο δόθηκε από τους διοργανωτές.

Τις τρεις ομάδες του Νικολαϊδείου αποτελούσαν οι μαθητές/τριες:

Τιμητική Διάκριση – Εύφημη μνεία: (4η θέση Παγκύπρια):

Αναστασία Νεάρχου Γ3, Γεωργία Πετρίδου Γ3,Αναστασία-Μαρία Γεωργίου Γ1 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Άντρη Παπαντωνίου

Σε σχέση με την πρόκριση στη δεύτερη εργασία με τις 10 καλύτερες ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, συμμετείχαν ο Ανδρέας Παναγιώτου Γ3, ο Νικόλας Κεφαλωνίτης Γ4, ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου Γ1 με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δέσποινα Τσιντίδου.

Επίσης οι Σάββια Καραπιπέρη Γ4, Ειρήνη Κωνσταντίνου Γ4, Ανδρέας Χριστοφόρου Γ4 , με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Νικολάου.

Ο Διευθυντής του Νικολαϊδείου κος Αντρέας Αλέξη, συνεχάρη θερμά τόσο τους μαθητές και μαθήτριες όσο και την Ομάδα Μαθηματικών του Σχολείου, καταλήγει η ανακοίνωση.