Τι συνέβη πραγματικά με την πρόσφατη καταγγελία προσέγγισης ανηλίκου εξώ από σχολείο;

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγες ώρες πριν όταν μαθητής Δημοτικού Σχολείου της Αγλαντζιάς κατήγγειλε προσπάθεια προσέγγισής του από άγνωστο έξω από το σχολικό κτίριο.

Όπως όλα δείχνουν αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά και το μικρό παιδί απλώς τρόμαξε από την παρουσία ενός άγνωστου άντρα στο πεζοδρόμιο που και εκείνο περπατούσε.

Τι συνέβη πραγματικά

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις 07:15 το πρωί της Πέμπτης, όταν μαθητής Δημοτικού Σχολείου της Λευκωσίας, κατευθυνόταν πεζός προς τη σχολική μονάδα που φοιτά.

Ο μαθητής, σε ανύποπτη στιγμή, διαπίστωσε ότι στην ίδια γραμμή του πεζοδρομίου που κινείτο ο ίδιος, κινείτο σε κοντινή απόσταση άγνωστος άντρας.

Ο μαθητής, πιθανόν να φοβήθηκε από την κοντινή απόσταση που διατηρούσε ο άγνωστος από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να μπει εσπευσμένα στο σχολείο του και να ενημερώσει άμεσα την εκπαιδευτικό του.

Η διεύθυνση του σχολείου ενήργησε αστραπιαία καλώντας την Αστυνομία στο σχολείο.

Μέλη της Αστυνομικής Δύναμης έσπευσαν στο σημείο όπου συνομίλησαν με τον ίδιο το μαθητή καθώς και τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν περιπολίες περιμετρικά της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται στην περιοχή, έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του μαθητή και όντως επιβεβαιώνεται ότι σε κοντινή απόσταση από αυτόν κινείτο άγνωστος άντρας, ο οποίος όμως δεν διακρίνεται στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος να έχει πρόθεση να προσεγγίσει τον μαθητή. 

Ο πατέρας του μαθητή σε επικοινωνία του με τη διεύθυνση του σχολείου καθώς και την Αστυνομία, πιθανολόγησε ότι ο γιος του επηρεάστηκε από τις διαδοχικές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γι’ αυτό και έκρινε ότι έπρεπε να καταγγείλει το συμβάν.

Εκ μέρους της οικογένειας του μαθητή δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για να καταγγελθεί επίσημα η υπόθεση στην Αστυνομία.