Τι σημαίνουν οι σκούρες κηλίδες του δέρματος που εμφανίζονται από τον ήλιο;

Τι σημαίνουν οι σκούρες κηλίδες του δέρματος που εμφανίζονται από τον ήλιο;

Κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών επιθέσεων που δέχεται καθημερινά, έχει η διατροφή. Οι διατροφικές ελλείψεις συχνά σχετίζονται με διαταραχές της υγείας του, ενώ οι δίαιτες μπορούν να το επηρεάσουν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί η συμβολή και των συμπληρωμάτων διατροφής, ως ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης εν γένει του οργανισμού, και διατήρησης της υγείας και της ομορφιάς του δέρματος.

«Με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η ανάγκη να είμαστε αλλά και να δείχνουμε υγιείς έχει γίνει επιτακτική, εάν θέλουμε να την απολαύσουμε στο έπακρο. Το δέρμα, ειδικά του προσώπου, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ελκυστικότητας και η διατροφή μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους που εμπλέκεται στη ρύθμιση της υγείας του.

Έχει αποδειχθεί ότι ο υποσιτισμός ή η αδυναμία απορρόφησης των προσλαμβανόμενων βιταμινών, πρωτεϊνών και αμινοξέων έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αντιθέτως, η ισορροπημένη διατροφή του δίνει τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την άμυνά του και τη λαμπερή εμφάνισή του», μας εξηγεί ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης.

Καλοκαίρι, η χειρότερη εποχή για το δέρμα

Για παράδειγμα, τώρα το καλοκαίρι, που για το δέρμα είναι η χειρότερη εποχή, η προσεκτική διατροφή βοηθά στην αποφυγή των δερματικών βλαβών που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Σχετικά άρθρα:

Φροντίστε το δέρμα σας μετά την ηλιοθεραπεία, με μια πλούσια, σπιτική κρέμα!

Τι είναι το Σκληρόδερμα; Πόσο πλήττει τα παιδιά; Πού οφείλεται;

Καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας- Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό για ένα λαμπερό δέρμα;