Τι προσφέρουν τα συστατικά των καλλυντικών στην επιδερμίδα σου – Ποια πρέπει να αποφεύγεις

Τι προσφέρουν τα συστατικά των καλλυντικών στην επιδερμίδα σου - Ποια πρέπει να αποφεύγεις

Τα καλλυντικά αποτελούν τη βιομηχανία με τα μεγαλύτερα κέρδη ετησίως στον κόσμο. Όχι άδικα, θα λέγαμε, αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας περιποίησης -και όχι μόνο- από μικρές ήδη ηλικίες μέχρι τα βαθιά γεράματα, καθώς έστω και μία και μόνο κρέμα κάθε χρησιμοποιεί σε κάθε ηλικιακή φάση της ζωής της.

Τα συστατικά στα καλλυντικά είναι δεκάδες και κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετική επίδραση στο δέρμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχουμε σαφώς όλες τις ίδιες ανάγκες και όλα τα προϊόντα δεν έχουν το ίδιο όφελος σε καθεμιά από εμάς. Π.χ. αν έχετε ευαισθησία στον ήλιο θα πρέπει να προσέξετε τι περιέχουν τα καλλυντικά σας.

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βιταμίνες, οξέα, κολλαγόνο, υδροκινόνη, ρετινόλη, κοζικό οξύ, πεπτίδιο χαλκού κ.λπ.

Δείτε παρακάτω ποια είναι η αποτελεσματικότητα κάθε συστατικού τους στις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες και άλλα δερματικά προβλήματα όπως τα περιγράφουν οι γιατροί της clevelandclinic.org και ανακαλύψτε τα οφέλη πίσω από κάθε συστατικό.

Τα βασικά συστατικά στα καλλυντικά

Άλφα-υδροξυοξέα (AHAs)

Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν άλφα-υδροξυοξέα (γλυκολικό, γαλακτικό, τρυγικό και κιτρικό οξύ) έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Οι κρέμες και οι λοσιόν με άλφα-υδροξυοξέα μπορούν να βοηθήσουν με τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, την ακανόνιστη μελάγχρωση και τις κηλίδες γήρανσης και μπορεί να βοηθήσουν στη συρρίκνωση των διευρυμένων πόρων.

Οι παρενέργειες των άλφα-υδροξυοξέων περιλαμβάνουν ήπιο ερεθισμό και ευαισθησία στον ήλιο. Για να αποφύγετε το κάψιμο, το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, ξεκινήστε με ένα προϊόν με μέγιστη συγκέντρωση 10% έως 15% AHA. Για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να συνηθίσει στα άλφα-υδροξυοξέα, θα πρέπει να εφαρμόζετε αρχικά το προϊόν περιποίησης δέρματος μόνο κάθε δεύτερη μέρα, φτάνοντας σταδιακά μέχρι την καθημερινή εφαρμογή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη σοκ: Μαθητής Γυμνασίου σχεδίαζε ένοπλη επίθεση σε σχολείο της Κύπρου!

Είσαι κορίτσι 9-12 ετών; Γνώρισε τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής

Δωρεάν εργαστήρια για γονείς που θέλουν τα παιδιά τους ασφαλή και χαρούμενα!