«Θα μπορούσε να είχε σωθεί η 8χρονη Σάφι» – Σοκάρει το πόρισμα για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού στο Μάντσεστερ

Τα λόγια του τραγικού πατέρα της μικρής Σάφι, ο οποίος πίστευε πως η κόρη του θα μπορούσε να σωθεί, επιβεβαίωσαν οι πραγματογνώμονες στη Βρετανία, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το κοριτσάκι -όντως- μπορεί σήμερα να ζούσε.

Διαβάστε επίσης: «Ήταν τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι»: Η εξομολόγηση του μπαμπά της αδικοχαμένης 8χρονης Saffie Rose

Η κόρη του Βρετανοκύπριου Άντριου Ρούσου και της συζύγου του Λίσα κατέληξε λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας από τραύματα στα κάτω άκρα μετά από την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού από τον Σαλμάν Αμπέντι, που στοίχισε τις ζωές 22 ανθρώπων.

Όπως προέκυψε κατά την έρευνα, δε χρησιμοποιήθηκαν από νοσηλευτές που έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια ή στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε η 8χρονη είτε η ειδική αιμοστατική ταινία είτε οι ειδικοί νάρθηκες για να σταματήσει η αιμορραγία.

Η επίσημη επιτροπή διερεύνησης του τρομοκρατικού χτυπήματος είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος της μικρής Σάφι ήταν αναπότρεπτος με βάση τη σοβαρότητα των τραυμάτων της.

Η ανατριχιαστική ερώτηση του μικρού κοριτσιού

Μέχρι τώρα οι γονείς της πίστευαν ότι ο θάνατος της κόρης της ήταν ακαριαίος, αλλά η νέα έρευνα διαπίστωσε πως έζησε επί περισσότερο από μία ώρα μετά από τον τραυματισμό της και ότι υπήρξαν ευκαιρίες να σωθεί πιθανώς η ζωή της.

Όπως προέκυψε μάλιστα, η Σάφι ρώτησε έναν διασώστη «θα πεθάνω;» καθώς μεταφερόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που εντόπισε η έρευνα, είχε ανασηκωθεί από το πάτωμα, κάποιος της είχε δώσει νερό και είχε ζητήσει τη μαμά της.

Μεταφέρθηκε πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα που χρησίμευσε ως αυτοσχέδιο φορείο. Ήταν η πρώτη τραυματίας που βγήκε από το κτίριο, αλλά τα ασθενοφόρα δεν είχαν ακόμα καταφθάσει.

Μέσα στο ασθενοφόρο έλειπαν ορισμένα βασικά αναλώσιμα υλικά και η μικρή Σάφι τραβούσε τη μάσκα οξυγόνου που της είχε τοποθετηθεί σε κατάσταση αγωνίας.

Ο πατέρας της δήλωσε στο BBC ότι του είναι δύσκολο να διαχειριστεί το νέο πόρισμα. «Θα μπορούσε να είχε σωθεί. Πως συνεχίζεις να ζεις με αυτή την πληροφορία; Πώς να συνεχίσουμε να αναπνέουμε με αυτή την πληροφορία; Δεν μπορώ να κοιτάζω τη φωτογραφία της Σάφι. Αφότου διάβασα την έκθεση, δεν μπορώ να την κοιτάζω», είπε ο Άντριου Ρούσος.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Σάφι- Ρόουζ Ρούσος, βρισκόταν στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου του 2017 στο Μάντσεστερ Αρένα, όταν έπειτα από έκρηξη στο τέλος της συναυλίας τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ 21 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ίδια νύχτα.