Το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ απέκτησε έναν υπερσύγχρονο αναπνευστήρα στην ΜΕΝΝ

Ενόψει της στήριξης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν χθες τη τελετή παράδοσης υπερσύγχρονου αναπνευστήρα από την Blue Air.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, σύντομοι χαιρετισμοί απεύθυναν ο Υπουργός Υγείας Δρ. Γιώργος Παμπορίδης, ο Εκτελεστικός – Ιατρικός Διευθυντής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ. Χριστόδουλος Καϊσής, η Διευθύντρια της ΜΕΝΝ Δρ. Χριστίνα Καραολή και η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» κα Στέλλα Κυριακίδου.

Χαιρετισμούς απεύθυνε, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orthodoxou Aviation Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Blue Air στην Κύπρο, κ. Αντώνης Ορθοδόξου, ως ο μέγας χορηγός για την αγορά του αναπνευστήρα, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, αναφέρθηκε στη προσφορά της Blue Air προς το Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα, ένα Σύνδεσμο που ανησυχεί και νοιάζεται γι’ αυτά τα μωρά – νεογνά, η οποία είναι μια ένδειξη εκτίμησης προς το Ταξιδιωτικό κοινό. Ακόμη, αναφέρει πως πρόθεση της Blue Air είναι, να συνεχίσει τη κοινωνική της προσφορά και να προσφέρει ακόμη περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο που χρήζει στήριξη και βοήθεια.

Ο τελικός στόχος των €53.550 επιτεύχθηκε με την διοργάνωση φιλανθρωπικού εράνου σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αθλητικής ομάδας ΑΠΟΕΛ, η οποία φορώντας στις φανέλες της το λογότυπο του συνδέσμου ευαισθητοποίησε το κοινό για τις προκλήσεις της προωρότητας και παρέδωσε το χρηματικό ποσό των €10.000 στον Σύνδεσμο.

15027696_597384913796513_7202135904773501527_n

Στην εκδήλωση συμμετείχε με σύντομη παρέμβαση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, ως μέγας χορηγός και υποστηριχτής του έργου και των προσπαθειών του Συνδέσμου για την ανέγερση της Νέας ΜΕΝΝ στον χώρο του Νοσοκομείου.

Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» επιθυμεί να εκφράσει την θερμές ευχαριστίες του τόσο προς το Υπουργείο Υγείας, που έμπρακτα αγκάλιασε τις προσπάθειες του Συνδέσμου για ενίσχυση της ΜΕΝΝ, όσο και τους διάφορους φορείς που με τις φιλάνθρωπες ενέργειές τους έκαναν αυτόν τον στόχο πραγματικότητα.  Ο Σύνδεσμος δηλώνει πως οι προσπάθειές του για ενίσχυση της ΜΕΝΝ συνεχίζονται και πως παραμένει έτοιμος να συνεργαστεί με την πολιτεία αλλά και με διάφορους οργανωμένους και ιδιωτικούς φορείς ως προς την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και νοσηλείας στα νεογνά και πρόωρα που γεννιούνται στη χώρα μας.

Το μηχάνημα ήδη τέθηκε σε λειτουργία και παρασχέθηκε ζωτικής σημασίας βοήθεια προς νεογνά που το είχαν άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη.