Τα social media έκαναν bullying σε κοριτσάκι που έκλαιγε στο γήπεδο – Συγκινεί η κίνηση οπαδού

Τα social media έκαναν bullying σε κοριτσάκι που έκλαιγε στο γήπεδο

Σε μία συγκινητική πρωτοβουλία προχώρησε ένας Oυαλός φίλαθλος με σκοπό να δείξει σε ένα κοριτσάκι από τη Γερμανία που πήρε κατάκαρδα τον αποκλεισμό της χώρας της από την Αγγλία στο Euro2020.

Στόχος του επίσης όπως λέει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον εκφοβισμό (bullying) στο διαδίκτυο.

Όλα άρχισαν όταν ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» ένα κοριτσάκι να κλαίει στην αγκαλιά του μπαμπά του μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας στο παιχνίδι της 29ης Ιουνίου.

Αμέσως, στα social media, πολλοί Άγγλοι οπαδοί βρήκαν αστεία αυτή την εικόνα και έσπευσαν να την σχολιάσουν με αρνητικό τρόπο.

Μετά το…κύμα bullying, o Ουαλός φίλαθλος Τζόελ Χιούγκς αποφάσισε να δημιουργήσει έναν έρανο για εκείνη, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να της τα δωρίσει, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «αποδείξει ότι δεν είναι όλοι φρικτοί στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Διαβάστε επίσηςO πρίγκιπας Τζορτζ πήγε γήπεδο: Οι απίθανες φωτογραφίες από τις εξέδρες του Γουέμπλεϊ (εικόνες+video)

Παιδί μεταφέρθηκε με το κρεβάτι της εντατικής στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα (εικόνα)

Κάν’ το όπως οι Δανοί: Γιατί όλα είναι θέμα Παιδείας

Η πρωτοβουλία του «αγκαλιάστηκε» από πολλούς. Συγκεκριμένα, χιλιάδες άτομα πρόσφεραν χρήματα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό 33.200 ευρώ.

«Δεν αντέχω να βλέπω τέτοιου είδους εκφοβισμό στο διαδίκτυο. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω κάτι. Κάτι μικρό. Όχι κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο ή θα άλλαζε το μυαλό εκείνων που έγραψαν άσχημα πράγματα για το κοριτσάκι. Αλλά κάτι παρόλα αυτά. Κι αν αυτό σημαίνει ότι με αυτή την κίνηση που κάναμε, βάλαμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο αυτού του κοριτσιού, τότε η δουλειά έγινε» δήλωσε ο εμπνευστής της πρωτοβουλία.

Ακόμη και ο ίδιος εξεπλάγη όταν είδε τόσους ανθρώπους να προσφέρουν. Ο Τζόελ Χιούγκς ελπίζει όπως λέει ότι οι γονείς του μικρού κοριτσιού θα ξοδέψουν τα χρήματα για να είναι χαρούμενο και να ξεχάσει γρήγορα την απογοήτευση που βίωσε στο στάδιο του Γουέμπλεϊ .