Τα μωρά που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο έχουν ένα μεγάλο προσόν, υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Αν είχατε την τύχη να γεννήσετε το παιδί σας κάποιον από τους περασμένους Ιανουαρίους (ή ακόμα και αυτόν!), τα νέα για εσάς -και για εκείνο- είναι καλά, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μήνας αυτός μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη:

Τα μωρά του Γενάρη έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν διάσημα

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτόν το μήνα είναι πιο δημιουργικοί και έχουν εξαιρετικές ικανότητες στην επίλυση προβλημάτων. Άλλη μελέτη, ωστόσο, λέει ότι τα μωρά του Ιανουαρίου ενδέχεται να υποφέρουν από διπολική διαταραχή και άλλες ψυχικές ασθένειες. Βέβαια, δεν είναι λίγες και οι έρευνες που συνδέουν τη δημιουργικότητα με τις ψυχικές διαταραχές, αποδεικνύοντας ότι το νόμισμα αυτό έχει δύο όψεις.

…Ακόμα κι αν δεν γίνουν διάσημα, θα είναι οι αρχηγοί

Τα μωρά του Ιανουαρίου, έχουν περισσότερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να έχουν αρχηγικές θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από Προέδρους και Διευθυντές 500 επιχειρήσεων, από το 1992 έως το 2009. Αυτά έδειξαν, ότι ένας στους 5 Προέδρους Πολυεθνικών έχει γεννηθεί Ιανουάριο. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός, ότι τα παιδιά του Ιανουαρίου παρουσιάζουν καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία, αφού είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέσα στην τάξη τους –χαρακτηριστικό είναι, ότι τα μωρά του Δεκεμβρίου δεν παρουσιάζουν κανένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

…Κι αν τίποτε από τα παραπάνω δεν ευδοκιμήσει, μπορούν να κάνουν καριέρα ως αθλητές

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Queensland της Αυστραλίας, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριο έχουν 33 περισσότερες πιθανότητες από τα υπόλοιπα να επιτύχουν σε κάποιο άθλημα –αντίστοιχη μελέτη στην Αμερική έδειξε, ότι το άθλημα που τους ταιριάζει περισσότερο είναι το χόκεϋ στον πάγο.

Τα μωρά του Ιανουαρίου είναι από τα πιο υγιή

Μικρότερο κίνδυνο για την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών σε ολόκληρη τη ζωή τους έχουν τα παιδιά του Ιανουαρίου, σύμφωνα με εκτενή έρευνα σε 2 εκατομμύρια άτομα που έγινε από το 1900 έως το 2000. Η ίδια έρευνα έδειξε, ότι τα μωρά αυτού του μήνα δεν έχουν κάποιον παραπάνω προστατευτικό μηχανισμό από τα υπόλοιπα, αλλά δεν έχουν και λόγους να κινδυνεύει η υγεία τους, όπως μωρά που έχουν γεννηθεί άλλους μήνες, όπως π.χ. τα μωρά της Άνοιξης που έχουν αυξημένο κίνδυνο για άσθμα. Ίσως να βοηθά το γεγονός, ότι κατά τον παγωμένο Γενάρη τα νεογέννητα δεν έρχονται σε επαφή με τόσα πολλά μικρόβια.

Οι γεννημένοι τον Ιανουάριο ενδέχεται να είναι αριστερόχειρες

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μελέτη από την Αυστρία και τη Γερμανία που έβγαλε συμπεράσματα από δείγμα 13.000 ατόμων. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι έχει να κάνει με το γεγονός, ότι τα μωρά που γεννιούνται Ιανουάριο έχουν περισσότερη έκθεση σε τεστοστερόνη στη μήτρα, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την ωρίμανση του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, το οποίο επικρατεί στους δεξιόχειρες.

πηγή: Infokids.gr