Τα καλά νέα του 2019: Οι 10 καλύτερες ειδήσεις από όλο τον κόσμο για τη χρονιά που πέρασε

Έπειτα από το πολύ επιτυχημένο αφιέρωμά του «Τα καλά νέα του 2018», ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Mauro Gatti επέστρεψε φέτος συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ειδήσεις της χρονιάς που πέρασε και που ελάχιστα γνωστές έγιναν.

Γιατί ναι, γεγονός είναι ότι καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ορισμένες εξαιρετικά κακές ειδήσεις που συχνά μας κάνουν να νιώθουμε ότι τα πάντα γύρω μας καταρρέουν. Δεν είναι, όμως, έτσι. Αμέτρητα υπέροχα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας και οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε, έστω και στο τέλος του έτους.

Αυτά είναι τα καλύτερα νέα του 2019

Στο φετινό project του “The Happy Broadcast”, λοιπόν, ο Gatti συγκέντρωσε 50 ευχάριστες ειδήσεις από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων εμείς ξεχωρίσαμε τις 10 που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση:

Στο Μαλάουι αναλαμβάνει γυναίκα αρχηγός, ακυρώνει περισσότερους από 1.500 γάμους με ανήλικους, τους χαρακτηρίζει παράνομους και στέλνει τα νεαρά κορίτσια στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί σε αυτό χωριό στην Ινδία φυτεύουν 111 δέντρα κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι

Γονιμοποιήθηκαν επιτυχώς 7 ωάρια από τους δύο τελευταίους Βόρειους λευκούς Ρινόκερους στο κόσμο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για το είδος!


Το Amazon tribe κερδίζει τη δικαστική μάχη ενάντια στις πετρελαιοβιομηχανίες, αποτρέποντας τις εξορύξεις στα τροπικά δάση του Αμαζονίου.

Ένας άνδρας στην Ινδία φύτευε καθημερινά ένα δέντρο για 35 ολόκληρα χρόνια και δημιούργησε έτσι ένα δάσος μεγαλύτερο από το Central Park της Ν. Υόρκης.

Οι θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν δυναμικά, αφού ο πληθυσμός τους αυξήθηκε φέτος κατά 980%, χάρη στον Νόμο για τα Απειλούμενα Είδη.


Ένα θετικός στον HIV άνδρας στο Λονδίνο γίνεται ο δεύτερος άνθρωπος στη γη που απαλλάσσεται από τον ιό, έπειτα από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Ο Καναδάς εφαρμόζει νόμο, σύμφωνα με τον οποίον είναι παράνομο να κρατούνται φάλαινες, δελφίνια και φώκιες σε αιχμαλωσία για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι ορυζοκαλλιεργητές ανά τον  κόσμο χρησιμοποιούν πλέον πάπιες αντί για επιβλαβή φυτοφάρμακα! Οι πάπιες τρώνε τα έντομα και τα αγριόχορτα, χωρίς να αγγίζουν τα φυτά.

Στη Ρώμη μπορείς πλέον να πληρώσεις για εισιτήρια του Μετρό με πλαστικά μπουκάλια! Έτσι, μέχρι στιγμής έχουν ανακυκλωθεί περισσότερα από 350.000 πλαστικά μπουκάλια.

Η Ολλανδία τοποθετεί σε εκατοντάδες στάσεις λεωφορείων φυτά -«Πράσινες Σκεπές»- με σκοπό να βρίσκουν εκεί καταφύγιο οι μέλισσες.

πηγή: Infokids.gr