«Τα ανίψια μου παρσύρουν άσχημα τα παιδιά μου. Δεν θέλω να παίζουν μαζί»

Μία μαμά περιγράφει την… τρομακτική εμπειρία της με τα ανιψάκια της που μάλλον ο Ντένις ο Τρομερός μοιάζει μπροστά τους αγγελούδι!

Η ίδια επισημαίνει ότι είναι κακή επιρροή για τα δικά της αγόρια, τρέμει το φυλλοκάρδι της, όταν είναι να έρθουν στο σπίτι, ενώ έχει σκεφτεί μέχρι και να… μην αφήνει τα παιδιά της να κάνουν παρέα μαζί τους.

«Λατρεύω τα δύο μου ανιψάκια, αλλά είναι πολύ σκληρή δουλειά για την αδελφή μου. Τα δίδυμά της, 12 ετών είναι ο απόλυτος τρόμος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι, όταν έρχονται στο σπίτι μου και παρασύρουν και τα δικά μου αγόρια. Και προτού το καταλάβεις έχει γίνει ο κακός χαμός στο σπίτι.

Προσφάτως, οι ανιψιοί μου θεώρησαν ότι είναι αστείο να πετάξουν τη γάτα μέσα στην πισίνα, να πάρουν ένα κουτί σπίρτα από την κουζίνα και να βάλουν φωτιά στο γκαζόν της πίσω αυλής. Ευτυχώς, ήταν μικρή, αλλά τι θα γινόταν αν φούντωνε; 

Αυτό που κάνει την κατάσταση πιο περίπλοκη για τα δύο μου αγόρια, ηλικίας 8 και 10 ετών, είναι ότι πιστεύουν πως τα δύο μεγαλύτερα ξαδέλφια τους είναι συναρπαστικά. Και θέλουν να κάνουν ό,τι κι εκείνα, ιδιαίτερα τις αταξίες.

Έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές θα πρέπει να κάνω ένα τάιμ άουτ σε αυτές τις συναντήσεις των τεσσάρων παιδιών και έχω αρνηθεί να φυλάξω τα ανίψια μου, ακριβώς επειδή αγχώνομαι για το πώς θα τα φροντίσω όλα μαζί μόνη μου.

Έρχονται σπίτι μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και είναι μια χαρά αυτό, αρκεί να είναι μαζί τους η αδελφή μου.

Θυμάμαι πριν από ένα χρόνο, όταν συμφώνησα να κρατήσω τα ανίψια μου στο σπίτι για ύπνο για να πάει αδελφή μου με τον άντρα της σε ένα γάμο. Ήταν κάτι που θα το θυμάμαι.

Τα παιδιά έπαιζαν στο κάτω δωμάτιο που είναι τα παιχνίδια. Ένας υπεροχος χώρος για παιδιά που τους αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια. Όμως είχα ένα προαίσθημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. πήγα στο δωμάτιο και διαπίστωσα πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη, ενώ δεν ακούγονταν ήχοι από τα βιντεοπαιχνίδια.

Χτύπησα την πόρτα και ο ανιψιός μου άνοιξε λέγοντας ότι δεν είχε καταλάβει πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Όλα έμοιαζαν να είναι καλά. Η αδελφή μου δεν άργησε να έρθει και όλοι έφυγαν ήρεμοι και χαρούμενοι.Σκέφτηκα «πάλι καλά, δεν έχουμε δράματα σήμερα».

Αλλά τότε ήταν που το 10χρονο παιδί ήρθε σε μένα με ένα μπουκάλι τζιν και μού είπε ότι τα ξαδέλφια του πήραν το ποτό του μπαμπά, ήπιαν μερικές γουλιές και το έκρυψαν μέσα σε μία τσάντα.

Έγινα έξαλλη, ειδικά όταν το 10χρονο παιδί μου μού αποκάλυψε ότι είχε πιει μία γουλιά, αλλά δεν του άρεσε γιατί ήταν πικρό. Πήρα τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπα ότι τα παιδιά της πίνουν αλκοόλ.

Εκείνη γέλασε και μου εξήγησε, γιατί τα παιδιά της είχαν κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν είπα ότι μέθυσαν, αλλά έστω και μία δύο γουλιές τις ήπιαν προτού καταλάβουν ότι δεν τους αρέσει η γεύση. Αλλά αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από το τι παιδιά είναι τα ανίψια μου. Ένας Θεός ξέρει τι θα κάνουν, όταν γίνουν έφηβοι. Εγώ θα ήθελα να διασφαλίσω, ότι τα δικά μου παιδιά θα επιτηρούνται όταν θα βρίσκονται με τα ξαδέλφια τους, αλλά δεν θέλω να ξανακάνουν παρέα.

Πηγή: honey.nine.com.au