Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης: «Υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών είναι οι διευθυντές»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε εχθές, Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχαν ορίσει οι εκπαιδευτική της Δημοτικής Εκπαίδευσης με τους διευθυντές να κρατούν έξω από τα σχολεία τους μικρούς μαθητές, οι γονείς των παιδιών της Μέσης Εκπαίδευσης, αναλαμβάνουν δράση.

Συγκεκριμένα, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι οι σύλλογοι καθηγητών οφείλουν να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών κατά την ώρα της στάσης εργασίας των καθηγητών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα προβούν σε μονόωρη στάση εργασίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η ΟΕΛΜΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, την 1η διδακτική περίοδο (7:30-8:15πμ). Όσοι γονείς/κηδεμόνες μεταφέρουν τα παιδιά τους με το προσωπικό τους αυτοκίνητο, καλό θα είναι να τα μεταφέρουν στα σχολεία μετά τις 8:15πμ.

Επισημαίνουμε ότι οι σχολικές διαδρομές των λεωφορείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά το πρωί και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία θα βρίσκονται στο σχολείο τους στις 7:30πμ.

Τονίζουμε ότι ο κατά νόμο υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο διευθυντής. Ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές, σε συνεργασία με τους καθηγητικούς συλλόγους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών μέχρι τη λήξη της στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΤΕΚ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την 3η διδακτική περίοδο. Η μεταφορά των μαθητών δεν επηρεάζεται. Καλούμε όμως ξανά τους διευθυντές να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των παιδιών κατά την περίοδο αυτή.

Ως Οργανωμένοι Γονείς σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας να χρησιμοποιούνται τα παιδιά και να χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος (ενώ διαμαρτυρόμαστε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί) προς ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων.