Nεαρή μαμά που πεθαίνει από καρκίνο αποκαλύπτει πώς θέλει να τη θυμούνται τα παιδιά της

Μία 27χρονη μητέρα μετρά αντίστροφα το χρόνο ζωής που της απομένει, καθώς πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου και ο οποίος σε κανονικές συνθήκες επηρεάζει ανθρώπους άνω των 70 ετών.

Αντιμέτωποι με τον χειρότερο εφιάλτη κάθε γονιού, εκείνη και ο σύζυγός της προσπαθούν να δημιουργήσουν αναμνήσεις για να έχουν τα τρία παιδιά τους από τη μητέρα τους, όταν εκείνη δεν θα είναι πια μαζί τους.

Έπειτα από αφόρητους πόνους στο στομάχι επί σειρά μηνών, η 27χρονη έμαθε τελικά, ότι πάσχει από χολαγγειοκαρκίνωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου της χοληδόχου κύστης, η οποία επηρεάζει 4 – 5 στους 100.000 ανθρώπους με πολύ ελάχιστες περιπτώσεις πασχόντων κάτω των 40 ετών.

Τον Ιανουάριο οι γιατροί είπαν τα δυσάρεστα νέα στο νεαρό ζευγάρι, ότι ο όγκος ήταν μη χειρουργήσιμος, κάτι που σήμαινε ότι βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου και είχε μόλις λίγους μήνες, το πολύ έναν χρόνο ζωής.

Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία για την νεαρή μαμά τριών παιδιών ηλικίας 7, 6 και 16 μηνών. Όμως, η ίδια με όση δύναμη έχει θέλει να αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις, μηνύματα και δώρα στα παιδιά της.

«Είναι τρομερά ψυχοφθόρο», λέει εκ μέρους της ο σύζυγός της, καθώς η ίδια βρίσκεται σε χημειοθεραπεία, με την ελπίδα να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο ζωής με τα παιδιά της.

«Όταν κάνεις όρκους πίστης, αγάπης, να είσαι μαζί με τον άλλον στη λύπη, στη χαρά, στην ασθένεια, δεν σκέφτεσαι ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στον άνθρωπο που αγαπάς και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία. Είναι σαν να χάνω ένα κομμάτι από τον εαυτό μου», συνεχίζει.

Το ζευγάρι τώρα σχεδιάζει να κάνει δώρα που θα είναι από την μαμά για τα παιδιά, γράφουν μηνύματα με τη φωνή της για να τα κάνει να νιώθουν ήρεμα και όμορφα, όταν εκείνη δεν θα είναι μαζί τους.

«Βλέπαμε μαζί μία ταινία μερικά χρόνια πριν, λίγο αφότου αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και τώρα κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Στην ταινία, μία μητέρα πεθαίνει και αφήνει πίσω της δώρα. Αυτή η σκηνή εντυπωσίασε την γυναίκα μου. Και μου είχε πει: Αν ποτέ μάθω ότι πεθαίνω, θα κάνω το ίδιο», είπε ο μπαμπάς.

Τώρα η μητέρα προσπαθεί να σκεφτεί το μέλλον και σχεδιάζει να κάνει δώρα για κάθε ένα από τα παιδιά της, όσο θα μεγαλώνουν. Όπως για παράδειγμα, θέλει να αφήσει βιντεοπαιχνίδια για τα αγόρια της ή το πρώτο μακιγιάζ για το κοριτσάκι της, όταν αυτό θα είναι σε ηλικία να το χρησιμοποιήσει.

Η μαμά ελπίζει να αφήσει και κάποια χρήματα για τη σχολή οδηγών, όταν τα παιδιά της θελήσουν να μάθουν να οδηγούν στα 17 ή τα 18 τους, καθώς και κοσμήματα που η κόρη της θα τα ανοίξει την ημέρα του γάμου της.

Για το μικράκι της, που είναι 16 μηνών, θα είναι πιο δύσκολο να σκεφτεί τα δώρα του, γιατί είναι πολύ μικρό και αδύναμο να εκφραστεί.

«Για τον μικρό δεν ξέρει τι θα του αρέσει σε πιο μεγάλη ηλικία, έτσι θα του αγοράσει παιχνίδια για να τα ανοίγει μέχρι τα 10 του χρόνια. Θα αφήσει κάποια χρήματα για κάθε ημέρα γενεθλίων του κι έτσι θα του παίρνουμε ένα δώρο που θα είναι από εκείνη», προσθέτει ο μπαμπάς.

Παρά την υγεία της που επιδεινώνεται, εκείνη προσπαθεί να βρίσκει το κουράγιο να περνά όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες με τα παιδιά της.

«Θέλει πολύ θάρρος να διαλέξεις πράγματα για τα παιδιά σου για να σε θυμούνται. Δεν είναι κάτι που περιμένεις και μοιάζει σουρεαλιστικό. Από τη μία είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να τους αφήσω κάτι από μένα, από την άλλη μου ραγίζει την καριδά να σκέφτομαι ότι θα μεγαλώνουν χωρίς εμένα», είναι το μήνυμα της 27χρονης μητέρας.

Πηγή: metro.co.uk