Διασώστρια αποκαλύπτει το τρόφιμο που προκαλεί συχνά πνιγμούς στα παιδιά, εκτός από το σταφύλι

Διασώστρια αποκαλύπτει το τρόφιμο που προκαλεί συχνά πνιγμούς στα παιδιά, εκτός από το σταφύλι

Ένα από τα τρόφιμα που ενέχει τον μεγαλύτερο ή τουλάχιστον πολύ μεγάλο, κίνδυνο πνιγμού στα παιδιά, εκτός από το σταφύλι, αποκάλυψε μία διασώστρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης γονέων Tiny Hearts Education, Nikki Jurcrutz απηύθυνε προειδοποίηση προς τους γονείς σχετικά με τους κινδύνους των λουκάνικων στα χοτ ντογκ για τα παιδιά και πώς μπορείτε να τα φτιάξετε με ασφαλή τρόπο.

Σύμφωνα με την διασώστρια τα λουκάνικα που χρησιμοποιούνται για τα χοτ ντογκ είναι επικίνδυνα λόγω του σχήματός τους καθώς θα μπορούσαν εύκολα να φράξουν τον αεραγωγό ενός παιδιού.

Πώς να τα μαγειρέψετε

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο κίνδυνος πνιγμού μπορεί να μειωθεί με την προετοιμασία του φαγητού με συγκεκριμένο τρόπο.

@tinyheartseducation #hotdogchoking #chokingrisk #startingsolids #howtopreparehotdogs ♬ original sound – Tiny Hearts

Δυγκεκριμένα, όπως είπε, τα λουκάνικα αυτά δεν πρέπει ποτέ να δίνονται στα παιδιά ολόκληρα ή κομμένα οριζόντια.

Αντ’ αυτού, πρέπει να κόβονται σε φέτες κατά μήκος τους, ώστε να μην μπορούν να φράξουν τον αεραγωγό του παιδιού.

Πώς πρέπει να σερβίρετε τα σταφύλια στα παιδιά

H Nikki Jurcrutz είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν άλλο ένα βίντεο που έδειχνε ένα ακόμη επικίνδυνο τρόφιμο για παιδιά. Τότε, όπως είχε δηλώσει, οι στρογγυλεμένες τροφές, όπως τα σταφύλια είναι επικίνδυνες, καθώς έχουν το ακριβές μέγεθος του οισοφάγου ενός παιδιού και μπορούν να φράξουν πλήρως τον αεραγωγό.

Εξήγησε επίσης ότι ο κίνδυνος μπορεί να μετριαστεί με την τροποποίηση του σχήματός τους, για παράδειγμα με τον τεμαχισμό ή το λιώσιμο των σταφυλιών σε τέταρτα.

Διαβάστε επίσης

Πρώτο βραβείο και Πρώτη θέση για τους μαθητές του Δ’2 του 12ου Δημ. Ηλιούπολης που τραγουδούν για την Κύπρο

Αποβολή στην εγκυμοσύνη: Τα αίτια και η διαχείριση μιας πολύ τραυματικής κατάστασης