Συγκινούν οι γονείς που κάνουν τον γύρο του κόσμου προτού τα παιδιά τους χάσουν το φως τους

Συγκινούν οι γονείς που κάνουν τον γύρο του κόσμου, πριν τα παιδιά τους χάσουν το φως τους

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η ιστορία δύο γονιών με τέσσερα παιδιά, τα οποία πάσχουν από  από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μια σπάνια γενετική διαταραχή που προκαλεί απώλεια ή μείωση της όρασης με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, αποφάσισαν να τους κάνουν το μεγαλύτερο δώρο της ζωής τους πριν συμβεί αυτό που όλοι απεύχονται: να ταξιδέψουν για να τους δείξουν όλον τον κόσμο.

Η κόρη τους Μία ήταν τριών ετών όταν η Εντίθ και ο Σεμπαστιάν Πελετιέ από το Κεμπεκ του Καναδά παρατήρησαν για πρώτη φορά οτι είχε προβλήματα όρασης. Από την ίδια πάθηση πάσχουν και τα άλλα δύο παιδιά τους.

Ο Κολίν, 7 ετών και ο Λοράν 5 ετών ενώ ο Λεό, 9 ετών, δεν πάσχει απο την ασθένεια.

«Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πραγματικά» λέει η Εντίθ εξηγώντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία ή αποτελεσματικά φάρμακα για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της πάθησης. «Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορα θα πάει, αλλά περιμένουμε να έχουν χάσει εντελώς της όρασή τους ώς τα μέσα της ζωής τους».

Μαζί με τον σύζυγό της άρχισαν να κάνουν σχέδια για να περάσουν ένα χρόνο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο με τα παιδιά τους. Αποταμίευαν χρήματα ενώ τους ήρθε ένα αναπάντεχο δώρο, όταν πουλήθηκε η εταιρία στην οποία εργαζόταν και είχε μετοχές ο Σεμπαστιάν.

Ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020

Η εξαμελής οικογένεια αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2020 και είχε σχεδιάσει ένα ταξίδι, που περιελάμβανε πολλά μέρη, μεταξύ αυτών η Ρωσία και η Κίνα. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν το ταξίδι τους για αρκετά χρόνια λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέφερε η πανδημία και άλλαξαν τους προορισμούς τους πολλές φορές. Όταν τελικά έφυγαν από το Μόντρεαλ τον Μάρτιο του 2022, είχαν ελάχιστα σχέδια.

Η οικογένεια εξιστορεί το ταξίδι της μέσω των social media, δημοσιεύοντας τακτικές ενημερώσεις στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Instagram.

Μέχρι τώρα έχουν ταξιδέψει σε Ναμίμπια, Ζάμπια, Τανζανία και κατόπιν η Τουρκία όπου έμειναν ένα μήνα. Μετά πήγαν Μογγολία, πριν φτάσουν στην Ινδονησία. Σκέφτονται να επιστρέψουν στο Κεμπέκ του Καναδά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το μικρό χωριουδάκι σε κάθε γωνιά του έχει και μία βιβλιοθήκη (εικόνες)

Έφερε στον κόσμο το παιδί τους, την ώρα που ο σύζυγός της έδινε μάχη για τη ζωή του

Φρίκη: Μάνα φέρεται να έπνιξε τα τρία παιδιά της σε παραλία – Μόλις τριών μηνών το ένα