Έφερε στον κόσμο το παιδί τους, την ώρα που ο σύζυγός της έδινε μάχη για τη ζωή του

Έφερε στον κόσμο το παιδί τους, την ώρα που ο σύζυγός της έδινε μάχη για τη ζωή του

Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη σκηνή που την χαιρετά στον θάλαμο του νοσοκομείου. Ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στο πρώτο της παιδί, όταν της είπαν ότι ο αρραβωνιαστκός της έδινε μάχη για τη ζωή του, μετά από ατύχημα με τη μοτοσικλέτα.

«Αυτήν την εικόνα του δεν θα την ξεχάσω ποτέ», ανέφερε.

Η νεαρή γυναίκα στις 36 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της, ΄οταν ο σύντροφός της πήγε για μία βόλτα με τη μοτοσικλέτα του, προτού την αφήσει στην άκρη, για να αφοσιωθεί στο μωρό τους.

«Ήταν η τελευταία του βόλτα πριν γίνει μπαμπάς», θυμάται η νεαρή γυναίκα. Ένα τηλεφώνημα λίγες ώρες αργότερα, από ένα φίλο του άντρα της, τής έφερε την δυσάρεστη είδηση.

«Ήξεραν, ότι είμαι έγκυος και δεν ήθεαν να με ταράξουν. Απλά μου είπαν, ότι είχε ατύχημα και έχει χτυπήσει στο γόνατό του. Τρόμαξα κάπως, αλλά ένιωσα λίγο καλύτερα, σκεπτόμενη ότι εντάξει πρόκειται μόνο για το γόνατό του και θα το διαχειριστούμε», αναφέρει.

Λόγω του ότι το σημείο του ατυχήματος ήταν απομακρυσμένο, επιτρατεύθηκε ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Η Skye έτρεψε στο νοσοκομείο της Αδελαΐδας, όπου επί τρεις ώρες περίμενε καρτερικά τα νέα για τον αγαπημένο της.

Όταν ξέσπασε σε κλάματα, της είπαν ότι βρίσκεται σε άλλο νοσοκομείο και έτρεξε εκεί. «Περπατούσα στον διάδρομο της εντατικής, όλοι εκεί ήταν τόσο άρρωστοι, εγώ είχα άγχος», αποκάλυψε.

«Μου έλεγε μόνο συγγνώμη»

Τότε τον είδε. «Ήταν γεμάτος αίματα, με 20 γιατρούς γύρω του, ήταν πρησμένος… Όσο άντεχε, μου ψιθύριζε: συγγνώμη», σημείωσε.

Τότε έγειρε γλικά και τον φιλησε στο μάγουλο, καθώς τον πήγαιναν στο θάλαμο. Προσπάθησε να κρατηθεί ξύπνιος, αλλά κατέρρευσε. Το ατύχημα ήταν τρομακτικό και οι φίλοι του που ήταν μαζί του έτρεξαν να ειδοποιήσουν αμέσως τις πρώτες βοήθειες.

Είχε τρία σπασμένα πλευρά, οι πνεύμονές του κατέρρευσαν, είχε πάθει μερική ρήξη σπλήνας, ενώ είχε σπασίματα και στην πλάτη του. Επίσης είχε πάθει βλάβη στην αρτηρία του ενός νεφρού, είχε θρυμματιστεί το γόνατό του και είχε σοβαρή εσωτερική αιμορραγία.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, οι τραυματιοφορείς έπρεπε να περπατήσουν 30 λεπτά για να τον φτάσουν και έδιναν οδηγίες τηλεφωνικά στους φίλους του για να τον κρατήσουν στη ζωή, μέχρι να φτάσει τελικά το ελικόπτερο και να τον παραλάβει.

Έπειτα από τρεις και πλέον ώρες στο χειρουργείο, τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και μπήκε στην εντατική. Ήταν 11.30 το πρωί, όταν η Skye ειδοποιήθηκε, ότι μπορούσε να δει τον σύντροφό της, αλλά λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της και των πολύ βαρέων φαρμάκων που τού είχαν χορηγηθεί τής είπαν να κρατηθεί σε απόσταση.

Ήταν γεμάτος καλώδια και σωληνάκια, κάθε του ανάσα ήταν βαριά και μύριζε αυτή την έντονη οσμή των φαρμάκων που έβγαινε από το σώμα του.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εικόνα του», είπε η γυναίκα.

Νωρίς το πρωί, η κοπέλα πήγε να ξεκουραστεί και μετά από μερικές ώρες επέστρεψε στο πλευρό του. Περίπου το απόγευμα της ίδιας μέρας τον επανέφεραν από το κώμα.

«Δεν μπορούσε καν να μιλήσει, πονούσε πάρα πολύ. Μόνο μου έλεγε συγγνώμη και ρωτούσε αν θα έμενε παράλυτος», θυμάται. Ευτυχώς, ο αυχένας του δεν είχε πρόβλημα, ούτε θα ήταν μόνιμη η βλάβη στη σπονδυλική του στήλη.

Καθώς έκανε παρέα στον άντρα της, η Skye άρχισε να έχει τις πρώτες συσπάσεις και οι πόνοι του τοκετού εντείνονταν. Μία νοσοκόμα της συνέστησε να μεταφερθεί στον γυναικολογικό θάλαμο για εξέταση. Λίγες ώρες μετά έσπασαν τα νερά. Μέσα σε 45 λεπτά εντάθηκαν οι συσπάσεις κι όσο μεταφερόταν στην αίθουσα τοκετού σκεφτόταν, αν θα μπορούσε να έρθει κοντά και ο σύντροφός της την ώρα που θα γεννούσε.

«Ήθελα να είναι μαζί μου»

«Ήθελα να είναι μαζί μου. Ήμουν 30 ώρες ξάγρυπνη και πολύ κουρασμένη», ανέφερε.

Στο πλευρό της ήταν η αδελφή και η θεία της. Τοποθέτησαν ένα τηλέφωνο κοντά της έτσι ώστε να μπορεί μέσω facetime να είναι και ο Τζος την ώρα που θα γεννούσε. Έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Λίγες ώρες μετά, πήγε το μωρό να το δει για πρώτη φορά ο μπαμπάς του. «Κάναμε ό,τι καλύτερο σε μία τέτοια φρικτή κατάσαση», ανέφερε.

Τελικά, 15 μέρες μετά, ο Τζος πήρε εξιτήριο. Η μάχη του ακόμα δεν έχει τελειώσει, πηγαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο, ενώ έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις. Έχει τομές από το στέρνο μέχρι το ηβικό οστό, ενώ δεν μπορούσε για καιρό να περπατήσει. 

Σήμερα 19 μήνες μετά το ατύχημα, οι οικογένεια στέκεται στα πόδια της και μπορεί να χαρεί κάθε στιγμή με το αγοράκι της. «Περάσαμε τόσα πολλά, που δεν θα τα ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή», λέει η Skye.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική έκκληση από έγκυο μαμά δύο παιδιών: «Έχω μόνο 3 ευρώ στην κάρτα μου»

Αυτό το μικρό χωριουδάκι σε κάθε γωνιά του έχει και μία βιβλιοθήκη (εικόνες)

Φρίκη: Μάνα φέρεται να έπνιξε τα τρία παιδιά της σε παραλία – Μόλις τριών μηνών το ένα