Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει αύριο, εκτάκτως, την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κύπρο μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και τα πιθανά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στα δικαστήρια με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η συνεδρία του Ανώτατου είναι ορισμένη για αύριο, Τετάρτη 11/03, στις 12 το μεσημέρι.
Συνεδριάζει το “υπουργικό συμβούλιο”
Εξάλλου, η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι κατά τη χθεσινή του συνεδρία το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να λειτουργήσει γραφείο αντιμετώπισης κρίσεων, να γίνει έκκληση για μη μετάβαση στις ελεύθερες περιοχές, να αυξηθεί το προσωπικό στα σημεία διέλευσης με άτομα από τον τομέα της υγείας, όσοι θέλουν να επισκεφτούν τα κατεχόμενα να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο και να επαναξιολογηθούν οι χώροι καραντίνας.
Σύμφωνα με την “Κίπρις Πόστασι”, σήμερα το πρωί θα γίνει υπό την “προεδρία” του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί συνεδρία για να αποφασιστούν επιπρόσθετα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Στη συνεδρία θα λάβουν μέρος ο “πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ, ο “υπεξ” Κουντρέτ Οζερσάι, ο “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστζερί, ο “υπουργός υγείας” Αλί Πιλλί, ο “υπουργός μεταφορών” Τολγκά Ατακάν, ο “υπουργός παιδείας” Ναζίμ Τσαβούσογλου, ο “αρχηγός αστυνομίας” Σουλεϊμαν Μανάβογλου, η “πρόεδρος” της ένωσης Τ/κ ιατρών Οζλέμ Γκιουρκούτ, ο Τ/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής ομάδας για την υγεία Τζένκ Σοϊντάν ο “πρόεδρος” της ένωσης Τ/κ φαρμακοποιών Ουμούτ Οκσούζ.









