Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση που έγινε γνωστή προ ολίγου και αφορούσε διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου της Λευκωσίας να αφαιρεί βραχιολάκι με σταυρό από χέρι μικρής μαθήτριας.
Όπως φαίνεται -με βάση τα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), κ. Φυλακτού- η διευθύντρια όντως αφαίρεσε το βραχιόλι από τη μαθήτρια, όχι όμως εξαιτίας του συμβόλου του, αλλά για την ασφάλεια όλων των παιδιών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Φυλακτού στο sigmalive, η πολιτική του σχολείου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει σε μαθητές να φέρουν πάνω τους αντικείμενα που ίσως θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία και των συμμαθητών τους.
Διαβάστε όσα είπε
Συγκεκριμένα είπε: «σε επικοινωνία που είχαμε με την εμπλεκόμενη εκπαιδευτικό διευκρινίστηκε ότι δεν έγινε συγκεκριμένη ή εξειδικευμένη παρατήρηση αλλά είναι μια γενική πολιτική που έχει το σχολείο, η οποία ακολουθήθηκε. Η παρατήρηση σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το σταυρό, ή κάποιο σύμβολο αλλά για την ασφάλεια των παιδιών».
Και προσέθεσε: «Το σχολείο έχει μια γενική πολιτική, τα παιδιά να μην φοράνε βραχιόλια, καδένες και σκουλαρίκια για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος».
Ο κ. Φυλακτού είπε, τέλος, πως, «θεωρούμε ότι με την κατάσταση που έχει ξεκινήσει θα υπάρξουν δυσκολίες στην καθημερινότητα και κατά τη διάρκεια του σχολικού χρόνου. Πρέπει να δούμε τα σοβαρά προβλήματα. Αν το Υπουργείο θέλει να αναθεωρήσει τους κανονισμούς. Τα παιδιά να έρχονται όπως θέλουν και να ντύνονται όπως θέλουν. Θεωρώ ότι λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα το κλίμα οξύνθηκε και έχουμε αυτές τις αντιδράσεις».








