Στα σχολεία της Κύπρου… η βία καλά κρατεί!

Δύο απίστευτες καταγγελίες έγιναν σήμερα γνωστές για άσκηση βίας από γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς σε βάρος μαθητών.

Λεμεσός: Πατέρας φέρεται να χτύπησε συμμαθήτριες της κόρης τους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εναντίον πατέρα, ο οποίος φέρεται να μετέβη σε Γυμνάσιο της Λεμεσού προκειμένου να ζητήσει τον λόγο, μετά από ισχυρισμούς που διατύπωσε η κόρη του ότι τσακώθηκε με δύο συμμαθήτριες της.

Η καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας που έγινε από το σχολείο, αναφέρει ότι πατέρας μαθήτριας Γυμνασίου της Επαρχίας Λεμεσού, μετέβη στο σχολείο που φοιτά η κόρη του με σκοπό να μάθει τι προηγήθηκε με συμμαθήτριες της, με τις οποίες και καυγάδισε.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό των μαθητριών, ο πατέρας τους επιτέθηκε φραστικά, ενώ η μία ισχυρίζεται ότι την χτύπησε και την έσπρωξε.

Οι δύο μαθήτριες δίδουν οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ οι αρχές προχωρούν με έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του άντρα, στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Πατέρας κατήγγειλε καθηγήτή για ξυλοδαρμό του γιου του

Σε καταγγελία προχώρησε πατέρας παιδιού, το οποίο φέρεται να κτυπήθηκε από εκπαιδευτικό σε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, όπου και φοιτά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημερι και Κάτι», ο πατέρας ανέφερε πως ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον χώρο του σχολείου.

Μαθητής και εκπαιδευτικός είχαν λεκτική αντιπαράθεση και ο δεύτερος τον απείλησε ότι θα τον κτυπήσει. Ο μαθητής ανέφερε πως «δεν έχει δικαίωμα να τον κτυπήσει» και, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, ο εκπαιδευτικός τον άρπαξε από τον λαιμό.

Επιπλέον, ο πατέρας ανέφερε πως επενέβησαν συμμαθητές του παιδιού του, ώστε να μην συνεχίσει ο καθηγητής να το κτυπά. Μάλιστα, έκανε λόγο για bullying από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό που δέχεται ο γιος του (και όχι μόνο), αλλά και για απειλές.

Δείτε το σχετικό video