Στα «λευκά» η Κύπρος: Εντυπωσιακά χιονισμένα τοπία – Παγώνουν οι καταρράκτες (εικόνες+video)

Στα «λευκά» η Κύπρος: Εντυπωσιακά χιονισμένα τοπία - Παγώνουν οι καταρράκτες (video)

Ένα κατάλευκο τοπίο αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών λόγω της χιονόπτωσης που σημειώνεται από νωρίς το πρωί.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταξιδεύουν νοερά όσους δεν μπορούν να απολαύσουν από κοντά τη μαγεία!

Προς το Τρόοδος – Φωτογραφία: Δημήτρης Στυλιανού/ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανάρτησαν οι κάτοικοι διαφόρων ορεινών περιοχών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το χιόνι σκέπασε τα πάντα δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο, ενώ σε διάφορες περιοχές παρατηρείται ομίχλη, ενώ ακόμη και οι καταρράκτες αρχίζουν να παγώνουν.

Η παγωμένη Κύπρος, Πάνω Πλάτρες 17/1/2022 στους -6 βαθμούς Κελσίου – Φωτογραφία: Bora Markovic/ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Δείτε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Καταρράκτης Καληδονίων

Καταρράκτης Χαντάρα στο Φοινί

Φοινί

Κακοπετριά

Παλαιοχώρι

Άγιος Θεόδωρος Αγρού

Ασκας

Λεμίθου

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα, τοπικά, κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.

Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Φωτογραφία: Christopher Genethliou / ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά, κυρίως στα βόρεια, θα δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά ελαφρές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Φωτογραφία: Christopher Genethliou / ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεονται λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης:

Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται στα μωρά μέσω του θηλασμού

«Το παιδί μου μιλά πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνω τι λέει»: Η λογοπαθολόγος συμβουλεύει

9χρονη που αγνοείτο εδώ και 5 ημέρες βρέθηκε τελικά νεκρή σε… βαρέλι