Σπουδαία εξέλιξη για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1: Έρχονται στην Κύπρο νέοι ανέπαφοι αισθητήρες μέτρησης γλυκόζης

Σπουδαία εξέλιξη για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1: Έρχονται στην Κύπρο νέοι ανέπαφοι αισθητήρες μέτρησης γλυκόζης

Ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για να δρομολογήσει, μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες, την εισαγωγή και στην Κύπρο για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, τους ανέπαφους αισθητήρες μέτρησης παρακολούθησης της γλυκόζης, αλλά και των απαιτούμενων αναλωσίμων και εξοπλισμού για τις αντλίες ινσουλίνης.

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα…»

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Μαθαίος Ιεροκηπιώτης τονίζει χαρακτηριστικά: «Ως Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου πρωτοστατήσαμε για να έρθουν στην Κύπρο οι ανέπαφοι αισθητήρες και στην Κύπρο και ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αφού έδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες.

Τα εν λόγω συστήματα, επιτρέπουν την καταμέτρηση των ποσοστών γλυκόζης στο αίμα χωρίς τρυπήματα στα χέρια. Μέσω των συσκευών αυτών που αποτελούν ένα πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης με τεχνολογία flash, αισθητήρας που θα περνά ασύρματα από το χέρι του παιδιού θα σαρώνει και θα αναγράφει σε μερικά δευτερόλεπτα τα ποσοστά του ζακχάρου όπως και την γραφική παράσταση της τιμής για ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Παγκύπριου  Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο για τα μικρά παιδιά, αλλά περισσότερο για τους γονείς τους. Με μια πολύ μικρή συσκευή δεν θα χρειάζονται να γίνονται τα συνεχόμενα τρυπήματα στα χέρια και επιπλέον οι γονείς θα αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια για τα παιδιά τους , αφού θα αποφεύγεται ο μεγάλος κίνδυνος των υπογλυκαιμιών…

Διαβάστε ακόμα:

Τα παιδάκια της Κωνσταντίνας Ευριπίδου μόλις ξύπνησαν και μοιράζονται όμορφες στιγμές

Σε εξέλιξη το θρίλερ με τον 5χρονο Στυλιανό – Συνελήφθη η γιαγιά και η θεία – Πού βρίσκεται το παιδί

Τι είναι η οικογενής υπερχοληστερολαιμία; Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο για πρώιμη καρδιαγγειακή νόσο