Σοκαριστικό ατύχημα 10χρονου: Έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ (φωτογραφία)

Μια σοκαριστική είδηση ευτυχώς με ευχάριστη κατάληξη έφτασε πριν λίγο στα γραφεία μας.

Ένα αγόρι 10 ετών τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει.

Πώς κατάφερε να σωθεί ο μικρός

Μισή ώρα μετά την πτώση του αγοριού ένας γείτονας άκουσε τις κραυγές του και βρήκε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση. Το αγόρι μεταφέρθηκε  άμεσα στο Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ και χάρη στη φροντίδα των γιατρών κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η σωτήρια και επικίνδυνη επέμβαση

Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασής του παιδιού, οι γιατροί δεν μπορούσαν να του χορηγήσουν αναισθητικό.

Έτσι, διενήργησαν κρικοθυρεοτομή (τραχειοστομία) -εγχειρητική διάνοιξη της τραχείας και τοποθέτηση ειδικού σωλήνα (τραχειοσωλήνας) εντός αυτής, παρακάµπτοντας την ανώτερη αναπνευστική οδό. Η αξονική τομογραφία (CT Scan) χαρτογράφησε τη βλάβη που είχε υποστεί.

Ακολούθως, οι νευροχειρουργοί κατάφεραν να σταματήσουν την απώλεια υγρού από τον εγκέφαλο. Το παιδί υπέστη μετωπική εγκεφαλική βλάβη στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου και κατάγματα στην πρόσθια βάση του κρανίου.

Ευτυχώς, το Hadassah διαθέτει έμπειρο ιατρικό προσωπικό που είχε αντιμετωπίσει παρόμοιους τραυματισμούς στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο προηγμένος εξοπλισμός του Hadassah επέτρεψε η όλη διαδικασία να είναι τάχιστη και πολύ πιο ακριβής.

«Έπρεπε να σταματήσω την εγκεφαλική αιμορραγία και την απώλεια υγρού, για να ανακόψω τη δημιουργία μόνιμης βλάβης. Στη συνέχεια έκλεισα τη μήνιγγα, τη χοντρή μεμβράνη που καλύπτει τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό», ανέφερε ο νευροχειρουργός Δρ. Samuel Moscovici.

Η τωρινή κατάσταση του παιδιού

Ο 10χρονος στο νοσοκομείο

Ένα μήνα μετά την πτώση, ο Joseph παίζει μουσική και γράφει στο τάμπλετ του, ενώ δοκιμάζει νέα παιχνίδια στο κινητό του τηλέφωνο. Δεν μιλά γιατί είναι διασωληνομένος. «Είμαι αισιόδοξος ότι τα κατάγματα θα επουλωθούν», ανέφερε ο παιδίατρος ορθοπεδικός. «Ο εγκέφαλός του φαίνεται να είναι καλά», πρόσθεσε ο νευροχειρουργός. «Πιστεύουμε ότι θα είναι μια χαρά», είπε ο γναθοχειρουργός. «Είναι η χειρότερη υπόθεση που έχω συναντήσει στην καριέρα μου, με τόσο αξιοσημείωτα αποτελέσματα».

Το Hadassah University Hospital

Το Hadassah University Hospital στα Ιεροσόλυμα είναι κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ισραήλ, το οποίο για παραπάνω από 100 χρόνια, χτίζει τα θεμέλια και καθορίζει τα πρότυπα του μοντέρνου συστήματος υγείας της χώρας. Η πλειοψηφία των ιατρικών ανακαλύψεων της χώρας, έχουν λάβει χώρα στο Hadassah University Hospital. Διαθέτει παραπάνω από 130 τμήματα και κλινικές, προσφέροντας προηγμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες για τον εγχώριο πληθυσμό όπως επίσης και για ένα σημαντικό αριθμό διεθνών πελατών.