Σε αυτό το μέρος δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε το αντισηπτικό

αντισηπτικό

Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τυχόν μικρόβια. Αυτό το μάθαμε καλά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά τώρα που επιστρέφουμε στην κανονικότητα δεν έχουμε τη δυνατότητα να πλένουμε τα χέρια μας ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, έχουμε πάντα στην τσάντα μας ένα μπουκάλι αντισηπτικό χεριών για ώρα ανάγκης. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στη Daily Mirror, υπάρχουν ειδικοί που προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα μέρος που δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ το αντισηπτικό και αυτό είναι το αυτοκίνητό μας.

Οι 3 λόγοι που δεν πρέπει να αφήνουμε το αντισηπτικό στο αυτοκίνητο

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Gold Coast, Dr. Greg Boyce, αναφέρει ότι δεν είναι καλή ιδέα για τρεις λόγους.

1) Οι υψηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στο να εξατμιστεί σταδιακά το αλκοόλ του αντισηπτικού. Οι θερμοκρασίες μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να… χτυπήσουν κόκκινο, ειδικά αν έχει παρκαριστεί σε μέρος που το «χτυπάει» ο ήλιος. Καθώς το αλκοόλ είναι η δραστική ουσία που σκοτώνει τα βακτήρια και τους ιούς, το προϊόν δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικό χωρίς αυτό.

2) Το αντισηπτικό χεριών που έχει εκτεθεί στον ήλιο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την εφαρμογή του.

3) Και τελευταίο αλλά σημαντικό, δεν πρέπει αν ανησυχούμε μόνο για τον εαυτό μας, αλλά το αντισηπτικό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αυτοκίνητο αν χυθεί καταλάθος. Οι μηχανικοί της Ford έχουν πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με αυτό και διαπίστωσαν ότι τα συστατικά του αντισηπτικού μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη φθορά στις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

πηγή: Infowoman.gr