Σάλος με τον Δαλάι Λάμα: Ζήτησε από παιδί να… ρουφήξει τη γλώσσα του – Τι απάντησε ο ίδιος (vid)

Σάλος με τον Δαλάι Λάμα: Ζήτησε από μικρό παιδί να... ρουφήξει τη γλώσσα του (vid)

Θύελλα ξεσήκωσαν τα πλάνα με τον Δαλάι Λάμα, στα οποία φαίνεται να ρωτά ένα αγόρι αν θέλει «να ρουφήξει τη γλώσσα» του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ.

Το γραφείο του δήλωσε ότι ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από το παιδί και την οικογένειά του «για τον πόνο που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του».

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε και προκάλεσε αντιδράσεις, δείχνει τον Δαλάι Λάμα να φιλάει το παιδί στα χείλη.

«Η Αγιότητά του συχνά πειράζει τον κόσμο που τον επισκέπτεται με αστείο και παιχνιδιάρικο τρόπο» και αυτό το συμβάν ήταν μία τέτοια περίσταση. «Λυπάται για το περιστατικό», αναφέρει το γραφείο του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αγόρι είχε ρωτήσει τον Δαλάι Λάμα αν μπορούσε να τον αγκαλιάσει – αυτό δεν φαίνεται στο βίντεο των 23 δευτερολέπτων που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Δεν είναι σαφές πότε και πού έλαβε χώρα το περιστατικό. Το να βγάζει κανείς τη γλώσσα του έξω μπορεί να είναι μια μορφή χαιρετισμού στο Θιβέτ, αναφέρει το BBC.

Σημειώνεται πως ο Δαλάι Λάμα ζει εξόριστος στην Ινδία από τότε που εγκατέλειψε το Θιβέτ το 1959, μετά από μια εξέγερση κατά της κινεζικής κυριαρχίας.

Το 2019, το γραφείο του Δαλάι Λάμα ζήτησε συγγνώμη αφού ο πνευματικός ηγέτης δήλωσε στο BBC σε συνέντευξή του ότι οποιαδήποτε «θηλυκή Δαλάι Λάμα» θα πρέπει να είναι «ελκυστική».

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητο: Μητέρα πούλησε το παιδί της μέσα σε σούπερ μάρκετ, επειδή… «ήταν δαιμονισμένο»

Φρίκη χωρίς τέλος: Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν κορίτσια στα σχολεία – Στις 5.000 μαθήτριες ο απολογισμός

Παιδιά παρουσίασαν εντυπωσιακές αναπαραστάσεις της Ανάστασης του Λαζάρου και των Βαΐων