Προβληματίζει η σκέψη για αλλαγή ωραρίου στα σχολεία – Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των γονέων μετά τις σκέψεις για αλλαγή ωραρίου στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ, οι αποφάσεις αυτές θα δημιουργήσουν πολλαπλά πρόσθετα προβλήματα.
Διερωτάται παράλληλα γιατί δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από την αρχή της σχολικής χρονιάς για την εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού λεωφορείων.
Συνεχίζοντας σημειώνει πως η διαφοροποίηση των ωραρίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στις σχολικές μονάδες.
Η πρόθεση του Υπουργείου για τα ωράρια, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ, δεν γίνεται αποδεκτή. Πρέπει να εξευρεθούν πιο ρεαλιστικές λύσεις, τονίζει.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κ. Θέμης Πολυβίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «το ωράριο στα Γυμνάσια παραμένει ως έχει και θα διαφοροποιηθεί το ωράριο λειτουργίας στα Λύκεια με το πρώτο κουδούνι να χτυπά στις 8:45 και το τελευταίο στις 14:50. Δεν είναι λύση η αλλαγή του ωραρίου και δεν πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και θέση μας είναι ότι πρέπει να βρούμε τις σωστές λύσεις και να γίνουν δεύτερες σκέψεις από το Υπουργείο».

Οι προβληματισμοί των γονέων

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην Cyprustimes, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε:

«Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε τη μείωση κατά 50% του αριθμού των μαθητών που δικαιούνται να μεταφέρουν τα σχολικά λεωφορεία στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός λεωφορείων και οδηγών για τη μεταφορά όλων των μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας, μελετά την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης των δύο Επαρχιών».

Οι προβληματισμοί των Γονέων στηρίχθηκαν στην αναστάτωση που θα προκαλέσει μία τέτοια απόφαση στον οικογενειακό προγραμματισμό και στην κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα.

Επισημαίνονται, ακόμα από τους γονείς, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για γονείς που έχουν παιδιά σε γυμνάσιο και λύκειο, ή δημοτικό και λύκειο. Επιπλέον, τίθεται στο επίκεντρο η προετοιμασία των τελειόφοιτων μαθητών για τις Παγκύπριες εξετάσεις, αλλά και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των Μουσικών και Αθλητικών Σχολείων καθώς και τη λειτουργία των ΚΙΕ.
«Στις ανησυχίες μας για την αναστάτωση που θα φέρουν οι αλλαγές αυτές λόγω του ωραρίου εργασίας των γονιών, ο Υπουργός ανέφερε ότι μελετάται αλλαγή ενός πιο ευέλικτου ωραρίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», είπε ο κ. Διονυσίου.