Πόσο θα αλλάξει ο γάμος σας με τον ερχομό του παιδιού;

Εάν είστε νιόπαντροι γνωρίζετε ήδη τις αλλαγές που επιφέρει ο γάμος στη σχέση. Τώρα, πολλαπλασιάστε επί δέκα και θα καταλάβετε πόσο ακόμα θα αλλάξει με τον ερχομό του παιδιού.

Η απόκτηση ενός μωρού αποτελεί ευλογία ειδικά εάν είστε μέσα σε μια σταθερή και γεμάτη αγάπη σχέση. Όμως, ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια – ειδικά όταν απαιτεί όλο το χρόνο και την προσοχή σας – να είστε σίγουροι ότι θα σας αλλάξει εντελώς τη ζωή.

Ο ύπνος σας θα περιοριστεί αρκετά, η πίεση και οι ευθύνες σας θα αυξηθούν κατά πολύ, όμως θα ζήσετε ένα νέο είδος αγάπης που θα αλλάξει τη ζωή σας με τρόπους που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Συχνά, θα παρατηρήσετε ότι έρχονται τα πάνω-κάτω, όχι απαραίτητα πάντα για κακό. Για να είστε προετοιμασμένοι διαβάστε πώς θα μπορούσε ένα νέο μωρό να επηρεάσει το γάμο σας:

Θα καβγαδίζετε πιο συχνά
Τα μωρά συχνά κλαίνε κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι γονείς πρέπει να διακόπτουν τον ύπνο τους για να τα ηρεμήσουν. Οι συνήθειες του νεογέννητου είναι ικανές να σας εξοντώσουν! Για ένα διάστημα τουλάχιστον θα πρέπει να ζείτε με λιγότερο ύπνο, γεγονός το οποίο μπορεί να σας κάνει ιδιότροπους και ευέξαπτους. Γι’ αυτό οι καβγάδες με το έτερον ήμισυ θα γίνουν πιο συχνοί. Μην το παίρνετε προσωπικά. Λίγη ξεκούραση θα μπορούσε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Θα μάθετε να δουλεύετε σαν ομάδα
Πιθανόν κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του, το μωρό σας θα είναι ιδιότροπο και δεν θα ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να ενώσετε τις δυνάμεις σας για να καταλήξετε σε μια από κοινού λύση, κάτι όπως ένα αυτοσχέδιο τραγούδι ή κάποιο άλλο κόλπο για να το κάνετε να ηρεμήσει. Πολλές είναι οι γυναίκες που υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη και σε αυτό το σημείο απαιτείται η στήριξη από το σύζυγο. Άλλα ιατρικά προβλήματα της μητέρας ή του μωρού μπορεί επίσης να απαιτούν επιπλέον φροντίδα και προσοχή. Η συνεργασία θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα και για εσάς και για το μωρό.

Τα έξοδα σας θα αυξηθούν
Οι σκέψεις γύρω από τις πάνες, το γάλα, τα ρούχα, τις σχολικές εκδρομές, την εκπαίδευση αργότερα του παιδιού, θα σας κρατήσουν πολλές φορές άυπνους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσετε να σκέφτεστε πιο σοβαρά τις αγορές σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει με τη διαχείριση των χρημάτων σας. Οι ευθύνες αλλά και οι προτεραιότητες αλλάζουν, όμως ο λόγος είναι ο πιο σημαντικός της ζωής σας και αξίζει μέχρι και το τελευταίο σας ευρώ.

Θα ερωτευθείτε από την αρχή
Ίσως το μωρό να έχει πάρει τη μύτη του συζύγου ή τα μάτια της συζύγου σας. Να είναι σκεπτικό όπως ο μπαμπάς του ή χαρούμενο όπως η μητέρα του. Ο τρόπος που το μωρό συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των δύο γονέων, θα σας υπενθυμίσει το λόγο που σας έκανε να ερωτευθείτε από την πρώτη στιγμή. Τα αισθήματά σας για τον άλλο θα αυξάνονται κάθε φορά που ο σύντροφος σας δένεται από την αρχή με το μωρό. Η κοινή σας αγάπη για το νέο μέλος της οικογένειας, θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας δώσει περισσότερα κίνητρα για να κάνετε ακόμα πιο ισχυρή τη σχέση σας για τα επόμενα χρόνια.