Πώς θα προστατεύσω το μωρό από τον καύσωνα;

Μίνι καύσωνας πλήττει αυτή την εβδομάδα τη Κύπρο και όλοι μας ψάχνουμε ανάσες δροσιάς. Και μπορεί για εμάς τους μεγάλους τα πράγματα να είναι θεωρητικά εύκολα αλλά είναι βασικό να ξέρουμε πώς πρέπει να προστέψουμε τα μωρά μας από τις βλαβερές συνέπειες της ζέστης.

Το Infokids.com.cy σας δίνει τις εξής συμβουλές:

* Ανοίγουμε το κλιματιστικό στους 24 έως 26 βαθμούς. Ιδανικά βέβαια συστήνεται η χρήση ανεμιστήρα δαπέδου ή οροφής.

* Ντύνουμε το μωρό με ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα, προσέχοντας να καλύπτουν την περισσότερη επιφάνεια δέρματος ενώ όσα σημεία μένουν ακάλυπτα θα πρέπει να έχουν αλειφθεί με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50. To καπέλο είναι απαραίτητο.

*Εάν η πρόσβαση στη θάλασσα δεν έιναι εφικτή μπορείτε να μεταμορφώσετε τη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας σε μια μικρή όαση δροσιάς. Προμηθευτείτε μια φουσκωτή πισίνα έχοντας ελέγξει ότι πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας. Εν συνεχεία γεμίστε τη με λίγο νερό και βάλτε το μωρό πάντα με προσοχή να πλατσουρίσει.

*Εάν πρόκειται να πάτε κάποια βόλτα, αποφύγετε να βάλετε το παιδί στο μάρσιππο καθώς θα ζεσταθεί υπερβολικά και θα γκρινιάζει. Προτιμήστε τους υφασμάτινους μάρσιπους, ή την αγκαλιά σας.

*Μέσα στο αυτοκίνητο πριν μπείτε, ανοίξτε τα παράθυρα και το κλιματιστικό, για να αεριστεί και να γίνει δροσερός ο χώρος. Στο καθισματάκι του παιδιού, βάλτε ένα σεντόνι, πριν τοποθετήσετε το μωρό σας.