Πώς συνδέεται η ευφυΐα του παιδιού με την εβδομάδα γέννησης

Πώς συνδέεται η ευφυΐα του παιδιού με την εβδομάδα γέννησης

Τα παιδιά που γεννήθηκαν… με την ησυχία τους, κατά την 41η εβδομάδα της κύησης, έχουν αργότερα καλύτερες επιδόσεις στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν την 39η ή την 40ή εβδομάδα και πολύ περισσότερο σε σχέση με όσα γεννήθηκαν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιβιντ Φίγκλιο του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής “JAMA Pediatrics”, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 320.000 παιδιά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, 720.000 που είχαν γεννηθεί «στην ώρα τους» και 120.000 που είχαν γεννηθεί με καθυστέρηση.Οι επιστήμονες συσχέτισαν το πότε είχε γεννηθεί κάθε παιδί, με τους βαθμούς του στο σχολείο στην ηλικία των οκτώ έως 15 ετών. Η βασική διαπίστωση ήταν όσο είχε καθυστερήσει να βγει ένα παιδί από την κοιλιά της μητέρας του, τόσο καλύτερα φαινόταν να τα πηγαίνει μετά από χρόνια στο σχολείο. Επίσης η ομάδα των παιδιών που γεννήθηκαν την 41η εβδομάδα της κύησης, περιλάμβανε περισσότερα παιδιά θεωρούμενα χαρισματικά.

Από την άλλη, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με καθυστέρηση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορα προβλήματα σωματικής υγείας. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί “κανονικά” (39η-40ή εβδομάδα) εμφανίζουν καλύτερο συνδυασμό σωματικής και νοητικής υγείας.

Διαβάστε επίσης

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα στην 32 η Athens Fashion Week: Κι όμως είναι μαθητές!

Ο παππούς και η γιαγιά μας χρειάζονται: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων