Ποια καλλυντικά μπαίνουν τελικά στο ψυγείο το καλοκαίρι και ποια όχι

Ποια καλλυντικά μπαίνουν τελικά στο ψυγείο το καλοκαίρι και ποια όχι

Καλοκαίρι και χρόνια τώρα ξέρουμε πως κάποια καλλυντικά μπαίνουν στο ψυγείο, προκειμένου να προστατευτούν από τη ζέστη και την αλλοίωση εξαιτίας αυτής. Δεν λέμε ότι βάζουμε ολόκληρο το νεσεσέρ, αλλά σίγουρα κάποια από αυτά χρειάζονται ψυγείο.

Όμως στην πραγματικότητα υπάρχει μια παρανόηση καθώς δεν χρειάζονται όλα τα καλλυντικά ψυγείο. Μάλιστα, ένας μεγάλος μύθος που κυκλοφορεί, είναι ότι το κραγιόν το καλοκαίρι με τη ζέστη θέλει ψυγείο!

Λάθος. Τα κραγιόν διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ στο ψυγείο μπορεί να πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα και να αλλοιωθούν τα συστατικά του.

Ας δούμε λοιπόν ποια καλλυντικά χρειάζονται ψυγείο το καλοκαίρι:

Το άρωμα

Ακούγεται περίεργο, αλλά αληθεύει. Το άρωμα στο ψυγείο (συγκεκριμένα στην πόρτα) παραμένει πιο ζωηρό και διατηρείται περισσότερο καιρό.

Ενυδατικές κρέμες

Ακόμα και αν δεν έχουν έλαια, μπορεί να περιέχουν συστατικά τα οποία ίσως αλλοιωθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οπότε ελέγξτε τις οδηγίες πριν τις βάλεις στο ψυγείο.

Κρέμα ματιών

Ελέγχεις τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλλά η αν τη βάλεις στο ψυγείο, η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά πάντα στην μείωση των πρησμένων ματιών ενώ θα νιώσεις άμεση ανακούφιση και ξεκούραση!

Face mist

Η αίσθηση του στην επιδερμίδα είναι πολύ ανακουφιστική και δροσιστική και γίνεται περισσότερο όταν έχεις βάλει το face mist στο ψυγείο.

Δεν χρειάζονται

Όπως είπαμε και παραπάνω, το κραγιόν στο ψυγείο είναι ένας μύθος. Το ίδιο ισχύει και με άλλα καλλυντικά όπως: οι σκιές, η μάσκαρα και το μολύβι ματιών.

Πηγή: Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης: Καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας- Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό για ένα λαμπερό δέρμα;

Τα παιδικά καλλυντικά είναι απαραίτητα για το παιδικό δέρμα;

Τα καλλυντικά που η γυναίκα χρησιμοποιεί στην εγκυμοσύνη μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο έμβρυο!