Πες το στην κόρη σου: Αυτά είναι τα σημάδια που θα πρέπει να την κρατήσουν μακριά από ένα κακοποιητικό αγόρι

Πες το στην κόρη σου: Αυτά είναι τα σημάδια που θα πρέπει να την κρατήσουν μακριά από ένα κακοποιητικό αγόρι

Τι πρέπει τελικά να γίνει; Τι πρέπει εμείς οι γονείς να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα κορίτσια μας; Πώς πρέπει να μεγαλώσουμε τα αγόρια μας; Αυτές οι σκέψεις μας βασανίζουν από την Τετάρτη, οπότε και έγινε γνωστή η δολοφονία της 32χρονης Δώρας στη Ρόδο από τον σύντροφό της. Αυτή είναι η συζήτηση που έχει πάρει φωτιά μεταξύ των γονιών, οι οποίοι δεν μπορεί παρά να συμφωνούν, ότι η κατάσταση με τις γυναικοκτονίες στη χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πώς να προστατεύσουμε τα κορίτσια μας, όμως, όταν ακόμα και στις μέρες μας, αγόρια μεγαλώνουν από πατεράδες που χτυπούν τις μανάδες τους; Από γονείς που τα γαλουχούν για να γίνουν νταήδες και σατράπηδες; Πώς να προστατεύσουμε τα κορίτσια μας, όταν ακόμα και που φεύγουν από την κακοποιητική σχέση, καταλήγουν νεκρές από τις σφαίρες αυτού που αρνείται να δεχτεί το “όχι” -γιατί θεωρεί πως τα πάντα του ανήκουν.

“Από νωρίς” -είναι η μόνη απάντηση που καταφέρνουμε να ψελλίσουμε. Από πολύ νωρίς. Από την πρώτη φορά που ένα αγόρι θα την χτυπήσει και θα της πούμε “το κάνει επειδή του αρέσεις!”. Από την πρώτη φορά που θα την προσβάλλει (δημόσια ή όχι) και θα της πούμε “έλα τώρα, δεν σου είπε και τίποτα!”. Από όταν θα πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και θα την συμβουλεύσουμε να “μην το κάνει θέμα!” για να αποφύγει τα “χειρότερα”. Από το πρώτο της αγόρι στην εφηβεία.

Δυστυχώς δεν θα σταματήσουν να κυκλοφορούν εκεί έξω βιαστές και δολοφόνοι. Αν υπάρχει κάτι, όμως, που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για να σώσουμε κάποια κορίτσια (ίσως και τα δικά μας κορίτσια) είναι να τα μάθουμε να αναγνωρίζουν τα σημάδια και να φεύγουν από νωρίς.

Τι σημάδια είναι αυτά:

Η χειριστική συμπεριφορά. Όταν ένα αγόρι ζητά από το κορίτσι να του λέει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται γιατί “νοιάζεται τόσο πολύ και δεν αντέχει μακριά της”, πρέπει να εξηγήσουμε στο κορίτσι, ότι το πραγματικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει εμπιστοσύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Σχετικά άρθρα:

“Ο άνδρας μου είναι εξαιρετικός μπαμπάς αλλά ανυπόφορος σύντροφος”: Η αληθινή ιστορία μιας μαμάς που ίσως σας θυμίσει κάτι

Η χαρούμενη φωτογραφία που έκρυβε μία τραγική, ενδοοικογενειακή βαναυσότητα

«Προς τους κακοποιητικούς γονείς μου: Σας ευχαριστώ που μου μάθατε τι να ΜΗΝ κάνω»