Ο Γιάννης Χαρούλης στο Μουσικό Σχολείο Πάφου για πρόβα με τα παιδιά πριν τη συναυλία

Όταν συμπράττει με τα παιδιά, και μοιράζεται την μουσική, γίνεται και ο ίδιος παιδί, δήλωσε ο καταξιωμένος Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Γιάννης Χαρούλης ο οποίος βρίσκεται στην Πάφο με αφορμή την συναυλία υπό τον τίτλο «Μαλαματένια λόγια» που θα δώσει το βράδυ της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου στο Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου με το Μουσικό Σχολείο Πάφου και σε καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη.

Ο κ. Χαρούλης που το βράδυ της Κυριακής πραγματοποίησε πρόβα με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάφου, δήλωσε πως τα παιδιά είναι πιο κοντά στην πηγή, που για τον ίδιο πηγή, είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Ο τρόπος συνέχισε, που τα παιδιά βιώνουν την μουσική και την αγάπη για την μουσική, είναι ότι πιο αληθινό μπορεί να υπάρξει.

Οπότε, όπως είπε, « για αυτό μου αρέσει να συμπράττω με παιδιά και να μοιράζομαι την αγάπη για την μουσική γιατί και εγώ γίνομαι παιδί».

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως τα μηνύματα και οι αξίες που στέλνει μέσα από την μουσική είναι πολλά. Καμιά φορά σημείωσε «και μιλάμε μέσα από τις συναυλίες αλλά μου αρέσει να τα λέμε και μέσω των τραγουδιών».

Επεσήμανε ακόμη πως αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι η αφύπνιση του κόσμου. Ας ξυπνήσει ο κόσμος και ας καταλάβει εκείνος καλύτερα, είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καλλιτεχνική του πορεία ο Γιάννης Χαρούλης παραδέχτηκε πως αντιμετώπισε δυσκολίες αλλά και πως έκανε πολλές θυσίες. Αν είπε,«δεν παραδώσεις ένα κομμάτι σε αυτό που αγαπάς δεν είναι το ίδιο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την συναυλία είπε πως αποτελεί ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο και θα ακουστούν τραγούδια όπως « Μαλαματένια λόγια», « που γεννήθηκα», «χρώματα και αρώματα», «το λένγκω» και άλλα.

Πρόσθεσε ακόμη πως όταν βρίσκεται στην σκηνή αισθάνεται αγωνία για να γίνει η σύνδεση με το τραγούδι και το κόσμο, αλλά παράλληλα τόνισε, αισθάνεται συγκίνηση, λύπη, χαρά και βασικά βιώνει όλα τα συναισθήματα.

Ο Γιάννης Χαρούλης ανέφερε πως με το Μουσικό Σχολείο της Πάφου έχει ξανασυνεργαστεί σε ένα αφιέρωμα για τον Μάνο Χατζηδάκη.

Είπε ακόμη πως το Μουσικό Σχολείο της Πάφου έχει πολλά ταλέντα, προσθέτοντας πως αυτή η ενέργεια που βγάζουν τα παιδιά και αυτή η έκπληξη στα μάτια τους όταν συμβαίνει κάτι ωραίο στην μουσική , τον κάνει να νιώθει τυχερός που είναι κοντά σε αυτές τις καταστάσεις.

Ερωτηθείς εάν οι καλλιτέχνες τυγχάνουν στήριξης εκτίμησε πως αυτό δεν συμβαίνει και πως η μόνη στήριξη που τυγχάνουν είναι αυτής του κόσμου.

Εκτίμησε ακόμη πως στην ουσία δεν υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων της εξουσίας πως να βοηθήσουν πραγματικά τον πολιτισμό, προσθέτοντας πως δεν αναφέρεται μόνο στην μουσική αλλά και στις υπόλοιπες τέχνες.

Τέλος κληθείς να αναφέρει μια συγκινητική στιγμή της καριέρας του που βίωσε και τον σημάδεψε ο Έλληνας καλλιτέχνης τόνισε πως θυμάται πολλές στιγμές συγκίνησης ωστόσο, όπως είπε, όταν τραγούδησε αφιέρωμα του Νίκου Ξυλούρη το 2002 στην Αθήνα ήταν μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής του, συμπλήρωσε.

Τότε είπε «στην Αθήνα εμφανίστηκα για πρώτη φορά το 2002 ως προσκεκλημένος του Χρήστου Θηβαίου σε μια συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, στο Θέατρο του Λυκαβηττού, όπου ερμήνευσα τραγούδια όπως οι Πόνοι της Παναγιάς και Κόσμε χρυσέ».

Ο Γιάννης Χαρούλης σημείωσε πως ασχολείται με την έντεχνη, την ροκ και την Κρητική παραδοσιακή μουσική. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικοσυνθέτες και τραγουδιστές, είτε δισκογραφικά, είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες. Μίλησε με συγκίνηση για την πρώτη επαφή του με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών όταν ο πατέρας του, γλύπτης στο επάγγελμα του έδειξε πως να παίζει μαντολίνο. Λίγο αργότερα, όπως είπε απέκτησε το πρώτο του λαούτο και ξεκίνησε τη μελέτη της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Ακολούθως από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως οργανοπαίκτης σε τοπικά πανηγύρια, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ