Μπορεί η ονομασία του γλυκού να σας προβληματίζει και να νομίζετε πως θα χρειαστεί πάρα πολλή ώρα για να το φτιάξετε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η τάρτα που σας προτείνουμε σήμερα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αγαπημένο μας cheesecake, είναι δροσερή σαν παγωτό, πολύ ελαφριά και ετοιμάζεται στο λεπτό!
Υπομονή θα κάνετε μόνο μέχρι να την απολαύσετε, αφού για να «σταθεί» χρειάζεται αρκετό χρόνο στο ψυγείο.
Υλικά:
2 ¼ της κούπας τριμμένα μπισκότα τύπου Όρεο
1/3 της κούπας βούτυρο, λιωμένο
2 πακέτα τυρί κρέμα (220γρ. έκαστο)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 κούπες νιφάδες λευκής σοκολάτας λιωμένες και σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος για γλυκά
½ της κούπας νιφάδες σοκολάτας
1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά. Απλώστε τα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ώστε να μπορέσετε να σερβίρετε το γλυκό αργότερα πιο εύκολα) πατώντας τα πολύ καλά και σχηματίζοντας στο τελείωμα τα σχέδια της τάρτας. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή κρέμα. Προσθέστε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το καλό ανακάτεμα. Τέλος, προσθέστε τις σοκολατένιες νιφάδες και περιχύστε πάνω από την τάρτα. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Ξεσκεπάστε και ξεπαγώστε την τάρτα 3 ή 4 ώρες πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα (αν θέλετε) και σερβίρετε.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: tasteofhome.com