Παγκόσμια βαθμολογία IQ: Σε υψηλότερη θέση η Κύπρος από την Ελλάδα – Ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή

Παγκόσμια βαθμολογία IQ: Σε υψηλότερη θέση η Κύπρος από την Ελλάδα

Εδώ και κάποιες δεκαετίες ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) χρησιμοποιείται για να μετριέται προσεγγιστικά η ευφυΐα ενός ή μιας ομάδας ατόμων σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου υπολογίζεται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

Σύμφωνα με το World Population Review οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως (περίπου στο 68%) έχουν IQ από 85 μέχρι και 115. Όσοι ελάχιστοι τώρα έχουν δείκτη νοημοσύνης άνω του 140, τότε ανήκουν στης ιδιοφυΐες. Πάντως παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο χάρτης της ιστοσελίδας που δείχνει αναλυτικά το IQ κάθε χώρας.

Δείτε τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη

Όσο για το πού βρίσκoνται η Ελλάδα και η Κύπρος σε αυτή την κατάταξη; Περίπου στη μέση  -με την Κύπρο να υπερτερεί. Συγκεκριμένα, στην έρευνα που έκανε το World Population Review το 2019 η Ελλάδα βρίσκεται στην 55η θέση παγκοσμίως με μέσο IQ στο 90.77, κάτω από την Κύπρο που είναι 47η με 93.39 και τη Βουλγαρία (είναι 54η με 90.99), αλλά πάνω από την Τουρκία (είναι 77η με 86.8) και την Αλβανία (109η με 81.75).

Δείτε την θέση Κύπρου και Ελλάδας εδώ:

Όσο για το κράτος με το χαμηλότερο IQ στον πίνακα, αυτό είναι το Νεπάλ με 42.99.

Διαβάστε ακόμα:

Θερμικά, ηλεκτρικά και χημικά εγκαύματα στα παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρουμε και πώς αντιμετωπίζονται

Τι πρέπει να κάνετε όταν αφήνετε – παίρνετε τα παιδιά από το σχολείο – Οι 4 συμβουλές της Αστυνομίας 

Συγκινούν οι γονείς που κάνουν τον γύρο του κόσμου προτού τα παιδιά τους χάσουν το φως τους