Ουκρανία: Η δασκάλα που έγινε σύμβολο της τραγωδίας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Η δασκάλα που έγινε σύμβολο της τραγωδίας στην Ουκρανία

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η εικόνα της Ολένα Κυρίλο, της γυναίκας με το πρόσωπο γεμάτο αίματα. Η εικόνα της αποτυπώνει την τραγωδία που βιώνουν από χθες το πρωί οι Ουκρανοί πολίτες.

Η γυναίκα, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, περιέγραψε με λυγμούς την ζημιά στο ολοσχερώς κατεστραμμένο σπίτι της που χτυπήθηκε από πύραυλο στο Τσουγούγεφ, στο Χάρκοβο.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι αυτό θα συνέβαινε αληθινά», είπε ξεσπώντας σε κλάματα. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα δώσει και αυτή τη μάχη της για την πατρίδα της.

«Μάλλον έχω έναν φύλακα – άγγελο»

Αναφορικά με το πώς γλύτωσε και δεν σκοτώθηκε, η γυναίκα είπε: «Είμαι πολύ τυχερή, μάλλον έχω έναν φύλακα – άγγελο.» Οι φωτογραφίες με το γεμάτο αίματα πρόσωπο της είναι μέχρι στιγμης το «σήμα κατατεθέν» για την ανθρωπιστική τραγωδία πίσω από την ρωσική εισβολή.

Η δασκάλα είπε ότι ποτέ δεν πίστευε ότι θα της συνέβαινε κάτι τέτοιο. Στο διάγγελμα που προηγήθηκε της εισβολής, ο Πούτιν είχε δεσμευθεί ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες της Ουκρανίας, με το επιχείρημα ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «όπλα ακριβείας». Ωστόσο, οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής δεκάδες, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί.

O Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τονίσει νωρίτερα για τους Ουκρανούς ότι «δεν υπάρχει απειλή για τον πληθυσμό» αφού οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «όπλα ακριβείας».

Και ο κόσμος τον πίστεψε. «Εγώ η ίδια είμαι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός, μελετήσαμε την ιστορία, αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι αυτό θα συνέβαινε στη γη μας», είπε η Κυρίλο.

Διαβάστε ακόμα:

Αποχή από δύο διδακτικές περιόδους σήμερα οι μαθητές για τις εξετάσεις τετραμήνων

King’s Gambit: 16χρονος σκακιστής κατατρόπωσε τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν

Σπαραγμός στην Ουκρανία: Μπαμπάς αποχαιρετά κλαίγοντας την κόρη του και φεύγει για τον πόλεμο (εικόνες+video)