Οικογενειακή τραγωδία: 8χρονη, η μητέρα και ο παππούς της πνίγηκαν στην πισίνα τους

Ο υγρός τάφος μιας ολόκληρης οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ έμελλε να γίνει η πισίνα του σπιτιού τους.

Ένα 8χρονο κορίτσι, η μητέρα της και ο παππούς της βρέθηκαν νεκροί στην πισίνα της πίσω αυλής του σπιτιού τους. Συγκλονιστικός είναι ο τρόπος που πέθαναν, καθώς προσπαθούσε ο ένας να σώσει τον άλλο μέσα στη βάθους δύο μέτρων εξωτερική πισίνα τους. Εκτός από το παιδί, νεκροί είναι η 33χρονη μητέρα του και ο 62χρονος παππούς του.

Διαβάστε ακόμη: Οι 12 οδηγίες της Αστυνομίας για ασφαλείς βουτιές σε πισίνες και θάλασσες

Σύμφωνα με μαρτυρίες το κοριτσάκι έπεσε μέσα την πισίνα, που είχε βάθος περίπου δυο μέτρα, και μια θεία που την είδε, κάλεσε για βοήθεια. Στη συνέχεια έπεσε μέσα στην πισίνα ο παππούς, αλλά δυσκολευόταν κι εκείνος, καθώς δεν γνώριζε κολύμπι. Ενώ η θεία συνέχισε να ζητά βοήθεια, πήδηξε μέσα στην πισίνα η 33χρονη μητέρα, προσπαθώντας να σώσει την κόρη της και τον άντρα, αλλά δεν γνώριζε επίσης κολύμπι. Η θεία μπήκε και αυτή μέσα και κατάφερε τελικά να πιάσει το παιδί, αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς αυτό είχε πνιγεί.

Όταν οι νοσηλευτές έφτασαν στο σημείο, τα τρία θύματα ήταν βυθισμένα στο νερό. Η οικογένεια είχε μετακομίσει στο σπίτι μόλις 20 ημέρες νωρίτερα, ανέφερε η αστυνομία.

Πώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η τραγωδία

Σχολιάζοντας το παραπάνω συμβάν η γνωστή διασώστρια – ναυαγοσώστρια, Μάνια Μπικόφ, αναφέρει τι πρέπει να κάνουμε αν ποτέ βρεθούμε σε τέτοια θέση: «Ο ένας πήγαινε να βοηθήσει τον άλλο. Χωρίς να χρησιμοποιήσουν ενα κοντάρι
Ή ενα σκοινί. Ή λάστιχο ποτίσματος. Το να μπούμε στο νερό για να βοηθήσουμε κάποιον που κινδυνεύει πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή».

Δείτε την ανάρτησή της: