“Οι γιατροί αγνοούσαν τις επίπονες περιόδους μου μέχρι που άρχισα να… φτύνω αίμα”: Νέα μαμά αποκαλύπτει

“Οι γιατροί αγνοούσαν τις επίπονες περιόδους μου μέχρι που άρχισα να... φτύνω αίμα”: Νέα μαμά αποκαλύπτει

Για τις περισσότερες γυναίκες η περίοδος είναι μία άβολη έως και επίπονη κατάσταση. Για την 21 έτους μαμά, Shona Gowan, όμως, αποτελούσε πάντα μια δυσβάσταχτη κατάσταση. Η κοπέλα παρακαλούσε για χρόνια τους γιατρούς να την βοηθήσουν με τους δυσβάσταχτους πόνους περιόδου της. Έφτανε ακόμα και να νοσηλευτεί εξαιτίας τους, όμως πάντα έπαιρνε εξιτήριο, χωρίς να έχει βρεθεί λύση. Μέχρι την ημέρα που η κοπέλα άρχισε να φτύνει αίμα.

Χρειάστηκε καιρός μέχρι να ανακαλύψει, ότι αυτό από το οποίο υπέφερε πραγματικά ήταν η ενδομητρίωση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως όταν έγινε μανούλα. Τότε, ο πόνος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σταμάτησε, ωστόσο επέστρεψε ξανά και μάλιστα ακόμα πιο ισχυρός. Το χειρουργείο ήταν πλέον η μόνη λύση…

“Ένας πόνος που σε ωθεί σε άκρα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν”

Η κοπέλα χρειαζόταν να παίρνει 4 διαφορετικά παυσίπονα κάθε φορά για να μην καταρρέει από τον πόνο. Οι γιατροί όμως, συνέχιζαν να της λένε, ότι είχε απλά έντονη δυσμηνόρροια.

Τελικά, έπειτα από καιρό ανακάλυψαν, ότι μία από τις ωοθήκες της ήταν κυριολεκτικά κολλημένη στη μήτρα της, ενώ η άλλη ήταν εντελώς ανανεργή. Αυτή τη στιγμή η 21χρονη συγκεντρώνει χρήματα για να μπορέσει να υποβληθεί στο τέταρτο χειρουργείο της.

Η πρώην καθηγήτρια ιππασίας αναφέρει, ότι ο πόνος της ήταν καθημερινός. Όμως τις ημέρες της περιόδου γινόταν απόλυτα αβάσταχτος. “Σε σπρώχνει σε άκρα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Το να γεννώ τον γιο μου ήταν ανακούφιση, συγκριτικά με τον πόνο της ενδομητρίωσης. Ο πόνος αυτός είναι αδιανόητος και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σε βοηθήσει. Αντίθετα, νιώθεις ότι γίνεσαι βάρος σε όλους. Ακολουθώ κάποια γκρουπ γυναικών με το ίδιο πρόβλημα, πολλές από τις οποίες λένε ότι έχουν σκεφτεί ακόμα και να αυτοκτονήσουν για να σταματήσουν να πονούν.”

Η κοπέλα αποκαλύπτει, ότι έφτασε 19 ετών για να διαγνωστεί επιτέλους με ενδομητρίωση, ενώ υπέφερε από τα 13 της. “Δεν με έπαιρναν στα σοβαρά, επειδή ήμουν μικρή. Όταν, όμως, στα 19 άρχισα να φτύνω αίμα, οι γιατροί προχώρησαν σε πιο ενδελεχείς εξετάσεις και ανακάλυψαν το πρόβλημα”.

Η εγκυμοσύνη της ήρθε ως έκπληξη, καθώς πίστευε ότι λόγω της κατάστασής της δεν θα μπορεί εύκολα να μείνει έγκυος.

Πλέον θέλει όλοι να μάθουν πόσο ανυπόφορη μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση. “Θα πρέπει όλες οι νέες κοπέλες να μάθουν, ότι η ενδομητρίωση επηρεάζει μία στις 10 γυναίκες -δεν είναι μικρό το ποσοστό! Και δυστυχώς, πολλές φορές οι γυναικολόγοι δεν παίρνουν στα σοβαρά τις γυναίκες όταν λένε, ότι πονούν.”

Έπειτα από τα τρία πρώτα χειρουργεία, η κατάστασή της έχει βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο θα χρειαστεί ένα ακόμα για να μπορέσουν να αποκολληθούν και οι τελευταίοι ιστοί και η μήτρα της να επανέλθει σε μια κανονική κατάσταση.

πηγή: thesun.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Μαθητές ετοιμάζονται να εκτοξεύουν μικροδορυφόρο στο Διάστημα!

Θάνατος 33χρονης μητέρας: Σήμερα η δεύτερη νεκροψία στην άτυχη Φιλιώ

6χρονη που αγνοείτο από το 2019 βρέθηκε ζωντανή μέσα σε… σκάλα