“Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε μητέρας”: Μαθήτρια στην εντατική για έναν αδιανόητο λόγο

“Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε μητέρας”: Μαθήτρια στην εντατική για έναν αδιανόητο λόγο

Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε μητέρας για την Natasha Stephenson από το Σίδνεϋ της οποίας η κόρη παραλίγο να πεθάνει λόγω ατμίσματος.

Η 16χρονη Dakota βρέθηκε στην εντατική πέρσι, με τη νόσο EVALI, μια πνευμονική βλάβη που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή το άτμισμα, γνωστή και ως νόσο των ατμιστών.

Η μητέρα δεν ήξερε τίποτα

H μητέρα και η κόρη έναν χρόνο μετά την τρομερή περιπέτεια

Όπως η ίδια η μητέρα υποστηρίζει, δεν γνώριζε, ότι η κόρη της άτμιζε νικοτίνη τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα για 7 μήνες. Για να αγοράσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με τους φίλους της, χρησιμοποιούσε το χαρτζιλίκι της.

Η μητέρα της είπε, ότι η κόρη της άρχισε να νιώθει άρρωστη τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη, πονοκέφαλο και ναυτία. “Λίγες ημέρες αργότερα άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Δεν είχαμε ιδέα τι συμβαίνει.”

Στο Sydney Children’s Hospital όπου μεταφέρθηκε εμφάνιση υποξία. Οι γιατροί φοβήθηκαν, ότι μπορεί να έχει πνευμονία ή ακόμα και covid-19, μέχρι που η Dakota αποφάσισε να παραδεχτεί την αλήθεια.

Όταν το κορίτσι είπε ότι ατμίζει κρυφά, οι γιατροί κατέληξαν, ότι πάσχει από τη νόσο ΕVALI.

Έναν χρόνο μετά ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα

Το κορίτσι έμεινε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναπνοή της.

Η μητέρα της περιγράφει τις ημέρες εκείνες ως εφιαλτικές. “Έζησα τον χειρότερο εφιάλτη κάθε μητέρα. Το τραγικό ήταν, ότι οι γιατροί δεν ήξεραν με βεβαιότητα πώς να το αντιμετωπίσουν. Δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, περισσότερο στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.”

Στην πορεία, οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι σοβαρή ζημιά έκανε η βιταμίνη Ε οξικού άλατος που υπήρχε στα υγρά προϊόντα, η οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκε. “Αυτό που βρήκαμε στην πορεία είναι, ότι η υψηλό δόση βιταμίνης Ε συνδέθηκε σε κάποιες μελέτες με μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων στους καπνιστές”, λέει Dr Ginni Mansberg από το Σίδνευ.

Πολύ σύντομα η οικογένεια έμαθε πως η περίπτωση της Dakota ήταν η μοναδική σε όλη την Αυστραλία. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική έφηβη που κινδυνεύει. Τουλάχιστον το 14% των εφήβων ηλικίας από 12 έως 17 ετών έχουν δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, τουλάχιστον μία φορά.

Οι γιατροί, ωστόσο, υποστηρίζουν, ότι αφενός δεν γνωρίζουν ακόμα με σιγουριά τι βλάβες μπορεί να προκαλέσουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και αφετέρου, ξέρουν σίγουρα, ότι η νικοτίνη δεν είναι ασφαλής για τον εγκέφαλο των εφήβων.

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε ακόμα:

Γιατρέ, να κάνω στο παιδί το εμβόλιο της γρίπης;

«Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε 24 ώρες αφού γέννησα το δεύτερο παιδί μου»: Αυτό θα πει πολιτισμένο διαζύγιο

Κοντορίτο: Η απίθανη παιδική κωμωδία από σήμερα στους κινηματογράφους!