Ο Μάριος σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό

Βρέθηκε συνοδός για τον Μάριο, μαθητή Λυκείου ο οποίος πάσχει, μεταξύ άλλων, από εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστική διπληγία.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο μας άρθρο, ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε εξασφαλίσει σχολικό συνοδό, μέχρι και την Τρίτη πρωί 26 Σεπτεμβρίου όπου μετά από δημοσιεύματα, υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, ότι το θέμα αναφορικά με τον συνοδό για τον Μάριο, έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μάριου κατά τις σχολικές ώρες.

Την εξέλιξη δημοσίευσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης

«Έχω ενημερωθεί σήμερα το πρωί, από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, ότι το θέμα αναφορικά με τον συνοδό για τον Μάριο, έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μάριου κατά τις σχολικές ώρες.

Πολύ σύντομα, ο Μάριος θα έχει όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζεται για να μπορεί να απολαμβάνει την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης, που είναι αναγκαία, για να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά του».

Διαβάστε επίσης:

Εγκληματικότητα των ανηλίκων: Η εγκληματολόγος μας λέει τι φταίει για τη ραγδαία αύξησή της

Πέθανε κατά τη διάρκεια του τοκετού: Αμνιακό υγρό πέρασε στο αίμα της