«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» έρχεται στην Κύπρο – Για πρώτη φορά και για κωφά παιδιά

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» έρχεται στην Κύπρο - Για πρώτη φορά και για κωφά άτομα

Μετά την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, ο Γιάννης Παπαθανασίου επιστρέφει σκηνοθετώντας το κλασικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μία ευφάνταστη διασκευή που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμης της θέλησης, της φιλίας, θυμίζοντάς μας ότι πλούσιος είναι τελικά εκείνος που ταξιδεύει, που έχει ζήσει εμπειρίες και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3Dmapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Υπόθεση του έργου

Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο.

Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη

Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ

Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ

Κοστούμια: Πάνος Θάνος

Δημιουργία projection mapping: DegPhilip

Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης

Technical mapping equipment: VISUALART

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ

Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα)

Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)

Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)

Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)

Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)

Και για άτομα με προβλήματα ακοής

Καινοτομία αποτελεί η προσπάθεια των διοργανωτών να δωθεί η ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα ακοής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση με διερμηνέα κωφών, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεατρικές παραστάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους!

Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας:

H παράσταση των 11:00 την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού θα συνοδεύεται από Διερμηνέα Νοηματικής Γλώσσας επί σκηνής.

Οι σειρές E & F, θέσεις 1-6 θα είναι διαθέσιμες προς αγορά στα €12 από κωφά και βαρήκοα άτομα μαζί με τους συνοδούς τους. Απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού στην είσοδο για να ισχύσει το εισιτήριο.

Επίσης μέρος τον καθαρών εσόδων θα δοθεί στο Φίλανθρωπικό Ίδρυμα Μικροί Ήρωες μιας και Ήρωας στη σκηνή της ζωής, είναι ο κάθε ένας από εμάς! Kανένα παιδί όμως δεν πρέπει να πολεμάει καμία ασθένεια μόνο του, και έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας θεατές πως μέσα από τον αγώνα και τις πράξεις μας μπορούμε να προσφέρουμε με πολλούς τρόπους στους μικρούς μας φίλους που το έχουν περισσότερη ανάγκη!

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού: ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ

Πότε: 10/09/2022 – 11/09/2022

Εισιτήρια: €17 | €12

Διάρκεια: 80’

Ηλικίες: 2+

Γλώσσα: Ελληνικά

Εισιτήρια:

Σάββατο 10/09/2022 16:00 ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Σάββατο 10/09/2022 18:30 ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

κυριακή 11/09/2022 11:00 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Κυριακή 11/09/2022 16:00 ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ