«Τραγουδώ το νησί μου»: Από τους μαθητές της Πάφου

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χτες η μεγάλη μουσικοχορετυική εκδήλωση καταδίκης της Τουρκικής εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας υπό τον τίτλο ″Τραγουδώ το νησί μου″ στο Θεατράκι του Μεσαιωνικού Κάστρου Κάτω Πάφου.

Οι μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης της Επαρχίας Πάφου έστειλαν το μήνυμα ότι διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη των κατεχομένων εδαφών μας.

Συνολικά 15 Σχολεία έλαβαν μέρος στην εκδήλωση προφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους παρευρισκόμενους, μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγωνιστικής μνήμης και συμπαράστασης στους ανθρώπους και τις Κοινότητες που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν από την Τουρκική εισβολή και κατοχή.

Διαφύλαξη και ενίσχυση

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Α΄Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργος Κουτσίδης επιβεβαίωσε την δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη διαφύλαξη και ενίσχυση του εθνικού φρονήματος της Νεολαίας μας και τη διατήρηση στο ακέραιο της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του οράματος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για δημοκρατική και ανθρώπινη παιδεία, προωθεί και προβάλλει τέτοιες δράσεις, οι οποίες προετοιμάζουν τον αυριανό πολίτη του 21ου αιώνα.

Βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή συνέχισε ο κ. Κουτσίδης, δεν προσδοκούν τα συνθήματα και αλαβάστρινα λόγια. Εκδηλώσεις όπως αυτή πρέπει και οφείλουν να μας θυμίζουν τη δέσμευση και υπόσχεσή μας για εγρήγορση του αγώνα για ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε, προσθέτοντας πως αποτελούν την υπόμνηση και επιταγή του χρέους μας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις, που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού και θα προϋποθέτει τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων.

Ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ελευθερίες

Μιας λύσης, που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του λαού μας, όπως ανέφερε. Κλείνοντας, ο κ. Κουτσίδης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στην Επιθεωρήτρια Μουσικής Δρ. Γεωργία Νεοφύτου, στον συνδιοργανωτή Δήμο Πάφου και ιδιαιτέρως στον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, στην Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Θεότη Ππούρου, στους εκπαιδευτικούς μουσικής που προετοίμασαν και ενθάρρυναν τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετάσχουν στη μουσική αυτή εκδήλωση, στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που ετοίμασαν χορευτικό πρόγραμμα, στη Διευθύνουσα του Μουσικού Λυκείου Πάφου κ. Ελένη Δημητρίου, στον Διευθύνοντα του Μουσικού Γυμνασίου Πάφου κ. Σταύρο Τσαρτσάλη, στους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων
της Πάφου που στήριξαν την εκδήλωση αυτή, αλλά ιδιαιτέρως στον κ. Σωκράτη Τερπίζη, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Πάφου που είχε την γενική καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού προγράμματος.

Η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πάφου αποδεικνύει ότι το Μουσικό Σχολείο Πάφου και το υψηλό επίπεδο που έχει κατακτήσει, αντικατοπτρίζεται στον πλούτο των δραστηριοτήτων του και την πολυσχιδή προσφορά του στις τοπικές κοινότητες. Υπενθύμισε τέλος τη σημαντική συμβολή του Μουσικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια του έτους Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.