«Ο φίλος μου, το κινητό»: Το video που θα πείσει τα παιδιά σας να ξεκολλήσουν από τις οθόνες

Tον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το video του Ημιμαραθωνίου Κρήτης από την ημέρα που κυκλοφόρησε, το 2019. Ο λόγος; Είναι άμεσο και διαχρονικό!

Υπό τον τίτλο «Ο φίλος μου το κινητό» το νέο σποτάκι θίγει την εξάρτηση των παιδιών από τις οθόνες smartphones και tablets που τα έχουν καταστήσει «ομήρους» τους και δεν τα αφήνουν να χαρούν τις ομορφιές του πραγματικού κόσμου. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Σαμαράς, μαθητής του Ειδικου Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας.

Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό , βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε…

Η άλλοτε γεμάτη αλάνα της γειτονιάς αδειάζει…Τα παιδιά προτιμούν να «παίζουν» καθισμένα μπροστά σε οθόνες. Μωρά δεν τρώνε αν δε βρίσκονται μπροστά από ένα κινητό. Παρέες νέων, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι, προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό. Οδηγοί που το χρησιμοποιούν εν ώρα οδήγησης θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωής τους όσο και των συνανθρώπων τους.

Ο Μάνος δε θέλει να παίξει βιντεοπαιχνίδια με τον αδερφό του. Θέλει να βγει έξω να παίξει μπάλα. Ο πατέρας του απαντάει ξανά ένα «σε λίγο» που δεν έρχεται ποτέ. Ο φίλος του ο Γιώργος ούτε καν τον ακούει. Περπατάει στο χωριό και παντού η ίδια εικόνα…

Βλέπει όμως ένα παιδί που δεν κρατάει κινητό. Είναι ο Γιάννης, ένα τυφλό αγόρι, που διαβάζει ένα βιβλίο σε γραφή braille . Ο Μάνος ενθουσιάζεται και του προτείνει να τρέξουν. Ο Γιάννης στην αρχή είναι διστακτικός αλλά τελικά δέχεται και κερδίζει .

Όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και όλοι μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Δες το κι εσύ, μην ψάχνεις άλλες δικαιολογίες. Σήκω από τον υπολογιστή, άφησε το κινητό, βγες έξω… Περπάτησε… Τρέξε…

Δείτε το συγκινητικό video