Ο Φίλιππος επελαύνει στην Κύπρο: Ονειρικές λευκές εικόνες από τις ορεινές κοινότητες

Ο Φίλιππος επελαύνει στην Κύπρο: Ονειρικές λευκές εικόνες από τις ορεινές κοινότητες

Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές ορεινές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου λόγω του ψύχους και της παρατεταμένης χιονόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες.

Ανάμεσα σ’ αυτές η Παναγιά, ο Στατός – Άγιος Φώτιος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Ιωάννης και άλλες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με την χιονόπτωση, το τσουχτερό κρύο, τους σφοδρούς ανέμους,  αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σαββατοκύριακο στο σπίτι με τζάκια αναμμένα

Η πρόεδρος του Κ.Σ. Αγίου Νικολάου Μαρία Φιλίππου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως όταν ξύπνησαν την Κυριακή το πρωί αντίκρισαν χιόνια παντού που σημαίνει, όπως είπε, ότι το βράδυ χιόνιζε. Ο Άγιος Νικόλαος, ανέφερε η κ. Φιλίππου, βρίσκεται σε υψόμετρο 740 μέτρων και το κρύο είναι πολικό. Και σήμερα, συνέχισε, στην κοινότητα της χιονίζει. Όπως ανέφερε, στον Άγιο Νικόλαου διαμένουν περίπου 50 κάτοικοι εκ των οποίων οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Όλοι μας, συνέχισε, έχουμε περιοριστεί στο σπίτι με τα τζάκια αναμμένα για λίγη ζεστασιά.

Εξάλλου, ο κοινοτάρχης του Αγίου Ιωάννη Γεώργιος Γαβριήλ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως εδώ και τρεις μέρες η κοινότητα του είναι χιονισμένη. Η χιονόπτωση συνεχίστηκε όλη την χθεσινή ημέρα. Ακολούθως αναφέρθηκε στο πολικό ψύχος που έχει πλήξει την κοινότητα του με αποτέλεσμα οι 40 κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη να έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως ο Άγιος Ιωάννης βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης της Παναγιάς Σάββας Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο χωριό χιονίζει από το χθες το βράδυ, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι τώρα. Ωστόσο, σημείωσε το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό δεν παρατηρούνται προβλήματα και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους – 3 και – 4 βαθμούς Κελσίου. Στην Παναγιά, συνέχισε, ο καιρός είναι ομιχλώδης, δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα ενώ σφοδροί άνεμοι πλήττουν την περιοχή. Μπορεί, όπως είπε, να χιονίζει, αλλά δεν έχει σημειωθεί παγετός ακόμα.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Διαβάστε ακόμα:

«Ένα παιδί αγγελικό…»: Η συγκινητική ταινία 4 σχολείων που ενώνει τρεις χώρες (video)

Εξηγούμε ουσιαστικά, επίθετα και ρήματα με ένα σχήμα: Άσκηση για μαθητές με δυσκολίες στη Γλώσσα

«Ας αφήσουμε τα παιδιά να ονειρεύονται»: Τα παιδιά του Sistema Cyprus μας καλούν σε μία ανοιξιάτικη συναυλία