«Μπορώ να το κρατήσω»: Ένα βιβλίο για την αγάπη στα αδέσποτα ζώα και την υπακοή

«Μαμά, μπορώ να το κρατήσω;»: Είναι μία φράση που μπορεί να έχετε ακούσει από το παιδάκι σας, όταν βλέπει ένα ζωάκι στο δρόμο.

Αυτό ακριβώς πραγματεύεται και το βιβλίο της Λίζα Τζομπ με  τίτλο: «Μπορώ να το κρατήσω;»

Ενα αγοράκι ψάχνει να βρει το τέλειο κατοικίδιο, ώσπου το τέλειο κατοικίδιο βρίσκει αυτόν.

Αρχικά, ο ήρωας αναζητά ένα κατοικίδιο και κάνει τα πάντα για να βρει ένα. Όποιο ζωάκι λοιπόν, βρίσκει έξω το παίρνει μαζί του και ζητά από τη μαμά του να το κρατήσει.

Ο μικρούλης , κάθε φορά που η μαμά του αρνείται να το κρατήσουν και του δίνει ενα επιχείρημα, μπαίνει στη θέση του κάθε ζώου και κάνει το σωστό.

Ώσπου έρχεται απο μόνη της σε εκείνον, μια αδέσποτη γάτα, την οποία κρατάει με μεγάλη χαρά!

Τι μας διδάσκει η ιστορία

Το μήνυμα αυτής της ιστορίας είναι ιδιαίτερα δυνατό, δεδομένου ότι προβάλλεται η προστασία και ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους.

Παράλληλα, επισημαίνεται η υπακοή των παιδιών στους γονείς, καθώς και η έμφυτη αλληλεγγύη και κατανόηση που τα μικρά παιδιά βγάζουν απο μέσα τους.

Τα μόνα πλάσματα που είναι επαρκώς ανεπτυγμένα για να εκφράζουν αγνή αγάπη είναι τα ζώα και τα παιδιά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λίζα Τζομπ έχει δύο γάτες, και η μία από αυτές είναι μια πρώην αδέσποτη με στραβή ουρά, που ενέπνευσε το βιβλίο «Μπορώ να το κρατήσω;».

Στη δουλειά της χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές όπως ζωγραφική, χαρακτική, κολάζ και φωτογραφία. Ζει στη Νέα Αγγλία, εκθέτει τα έργα της σε μουσεία και γκαλερί και έχει εργαστεί ως σχεδιάστρια παιχνιδιών.

Το «Μπορώ να το κρατήσω;» είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει και εικονογραφεί.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.