Μπαμπάς έφτιαξε την πιο όμορφη σχολική τσάντα στον γιο του, γιατί δεν μπορούσε να του αγοράσει (εικόνες)

Η μόρφωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια για τη ζωή ενός παιδιού και διαδραματίζει καίριο ρόλο για το μέλλον του. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη σχεδόν 60 εκατομμύρια παιδιά στην ηλικία του δημοτικού, δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο.

Υπάρχουν παιδιά στον κόσμο, τα οποία, αντί να πηγαίνουν σχολείο, αναγκάζονται να δουλεύουν για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, να μαζεύουν νερό ή να προσέχουν τα αδέλφια τους.

Πριν από λίγο καιρό μία δασκάλα μοιράστηκε φωτογραφίες από τη σχολική τσάντα που έφτιαξε ένας μπαμπάς για τον γιο του. Ακόμη και τα πιο βασικά που μπορεί για τους περισσότερους να θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα, όπως τα σχολικά, για άλλους μπορεί να αποδειχθούν ικανά να αποτρέψουν ένα παιδί από το να μορφωθεί, καθώς οι γονείς δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά για να τα αγοράσουν.

Έτσι, οι γονείς, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους, κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να στηρίξουν τον στόχο τους να μορφωθούν. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι και ένας μπαμπάς, ο οποίος έγινε viral για αυτήν του την προσπάθεια.

Όταν ο 5χρονος γιος του ξεκίνησε το σχολείο, η δασκάλα του πρόσεξε την… ασυνήθιστη σχολική του τσάντα. Όπως, ανέφερε μία απλη σχολική τσάντα στην περιοχή κοστίζει περίπου 7 δολάρια, αλλά υπάρχουν οικογένειες που και αυτά τα λίγα χρήματα δεν τα διαθέτουν. Ωστόσο, ο μπαμπάς του μικρού, που εργάζεται ως αγρότης, έβαλε όλη του τη δημιουργικότητα για να προσφέρει στο παιδί του μία σχολική τσάντα.

Χρησιμοποιώντας κομμάτια ψάθας έπλεξε μία εκπληκτική, μπλε τσάντα. Όταν η δασκάλα ανέβασε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αμέσως έγιναν viral. «O κόσμος εντυπωσιάστηκε από την αφοσίωση και τη δημιουργικότητα του μπαμπά. Είπαν ότι είναι ένας υπέροχος, cool, στοργικός και δημιουργικός μπαμπάς. Λατρεύω αυτήν την τσάντα», έγραψε η δασκάλα.

«Κι εγώ όλα όσα ετοιμάζω για τα παιδιά μου είναι σάντουιτς με φυστικοβούτυρο», έγραψε μία μαμά στο διαδίκτυο. «Είναι τέλεια τσάντα, κι αν λερωθεί μπορείς να την καθαρίσεις πολύ πιο εύκολα, από ό,τι την υφασμάτινη», έγραψε μία άλλη μαμά.

Η ιστορία μάς έρχεται από τη μακρινή Καμπότζη.

Πηγή: Bored Panda