Ανοίγει τις πόρτες του ο Βρεφοκομικός Σταθμός στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας

Την λειτουργία του πρότυπου Βρεφοκομικού Σταθμό στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, από τις 15 Μαρτίου αποφάσισε ο Δήμος Πάφου εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παιδιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Βρεφοκομικός Σταθμός είναι μοναδικός στο είδος του στην Κύπρο, καθώς διαθέτει πέντε αίθουσες με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη φροντίδα των βρεφών, όπως επίσης και ειδικό δωμάτιο θηλασμού.

Υπό το φως της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και της πιθανής επαναδραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, κυρίως στον τουριστικό τομέα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, αποφάσισε, προστίθεται στην ανακοίνωση, την έναρξη των Προγραμμάτων του Κέντρου από τα μέσα του τρέχοντος μηνός εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη ανταπόκριση για εγγραφές παιδιών.

Πρώτο αναμένεται να λειτουργήσει το βρεφοκομικό τμήμα και τον Απρίλιο αναμένεται να λειτουργήσει το νηπιοκομικό τμήμα και η Απογευματινή Απασχόληση. Από το τέλος της σχολικής χρονιάς και μέχρι την επανέναρξή της θα λειτουργήσει Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού.

Το Κέντρο θα αρχίσει τη λειτουργία του με τα Τμήματα για τα Βρέφη 4 μηνών-2 ετών, τα Νήπια 2-4 ετών και την Απογευματινή απασχόληση παιδιών 5-12.

Οι ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας των Τμημάτων για τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά είναι από από τις 07.30 μέχρι τις 15.00 και για την απογευματινή απασχόληση από τις 13.00 μέχρι τις 18.00.

Το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα.

Αιτήσεις για τα προγράμματα μπορούν να υποβληθούν στο Βρεφοκομικό Τμήμα μέχρι τις 10 Μαρτίου 2021, στην Απογευματινή Απασχόληση και Νηπιοκομικό Τμήμα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021, και στην Καλοκαιρινή Απασχόληση μέχρι τις 4 Ιουνίου 2021

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα αιτήσεων, από την ιστοσελίδα του Δήμου www.pafos.org.cy ή από το γραφείο της αρμόδιας λειτουργού κ. Άντρης Χριστοδουλίδου, στο Δημοτικό Μέγαρο.

Οι αιτήσεις, δεόντως συμπληρωμένες και υπογραμμένες, πρέπει να παραδοθούν στο Γραφείο του Δήμου για τα θέματα Κοινωνικής Μέριμνας, στο Δημοτικό Μέγαρο, ή να αποσταλούν, αφού πρώτα σαρωθούν (σκαναριστούν), στην ηλεκτρονική διεύθυνση social.welfare@pafos.org.cy

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα τηλέφωνα 26822854 και 26822218, κατά τις εργάσιμες ώρες.