Μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά: Θρεπτικό και νόστιμο!

Τα μπιζέλια, κοινώς ο αρακάς, αποτελούν μια θαυμαστή τροφή για την υγεία μας και στην ξηρή τους μορφή αποτελούσαν τρόφιμο από τους αρχαίους χρόνους.

Είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων, ενώ ταυτόχρονα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Επιπλέον, προσφέρουν αντιγηραντικές ιδιότητες, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και υψηλή ενέργεια. Χρειάζεστε και άλλους λόγους για να εντάξετε τον αρακά στη διατροφή σας;

Αν ναι, η παρακάτω συνταγή θα σας πείσει.

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
500 γραμμάρια αρακάς
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 ώριμες τομάτες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: Αρχικά, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο. Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο, και αρκετό νερό. Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Τακτικά παίρνουμε ένα πιρουνάκι και ελέγχουμε το μοσχαράκι μας αν τρυπιέται εύκολα. Όταν το μοσχαράκι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτά. Σερβίρετε ζεστό για μεγαλύτερη απόλαυση.